Evenimentul Zilei > Politica > Demisie grea în PSD. Fostul ministru, acuzații grave pentru „Dictatorul” din partid
Demisie grea în PSD. Fostul ministru, acuzații grave pentru „Dictatorul” din partid

Demisie grea în PSD. Fostul ministru, acuzații grave pentru „Dictatorul” din partid

Liviu Pop și-a dat demisia din PSD și îl acuză pe liderul partidului din Maramureș că nu respectă „valorile democratice”.

Liviu Pop și-a dat luni demisia din Partidul Social Democrat dar spune că își „rezervă” dreptul de a reveni în partid dacă Gabriel Zetea va pleca de la conducerea organizației PSD Maramureș.

El îl acuză pe liderul PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea, de un stil de conducere dictatorial, pentru că nu respectă statutul PSD și nici votul dat de Comitetul Politic Județean.

Anunțul este oficial! Pleacă de la PSD

„Astăzi m-am retras din Partidul Social Democrat. Este o decizie grea pentru mine în aceste momente dificile pentru partid, dar nu pot accepta să fac parte dintr-o organizație condusă dictatorial de către Gabriel Valer Zetea care nu respectă statutul PSD și nici ultimul vot din Comitetul Politic Județean.

Nerespectarea deciziilor democratice ale PSD de către acesta, coroborat cu aceeași conduită greșită din campania electorală recentă, mă determină să fac acest lucru”, a scris Liviu Pop luni seară într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook în care și-a anunțat demisia din PSD.

Pop spune despre Zetea că a condus organizația locală la eșec de trei ori și că „își dorește același lucru și pentru a 4 a oară” și că nu respectă „hotărârea democratică a 91 de primari, viceprimari si președinți de organizații locale PSD Maramureș.”

El spune că ar putea reveni în PSD dacă Zetea pleacă de la conducerea organizației Maramureș.

Fost președinte al filialei maramureșene a Sindicatului Liber din Învățământ și secretar general al general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Liviu Pop a abandonat lupta sindicală pentru politică.

El a intrat în PSD, care l-a numit în 2012 ministru delegat pentru Dialogul Social în primul guvern Ponta (mai–decembrie 2012).

Începând cu 15 mai 2012 și până la 2 iulie 2012, a ocupat funcția de ministru interimar al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în plin scandal legat de acuzațiile de plagiat care i-au fost aduse premierului Victor Ponta, arată Realitatea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: