Demi Moore critică societatea americană: „SUA sunt construite de puritani, fanatici religioşi şi criminali”

Demi Moore la Gala de Film din Los Angeles. Sursa foto: 174408161 © Featureflash | Dreamstime.com

Actrița Demi Moore a făcut o declarație controversată la premiera franceză a filmului „The Substance”, unde a susținut că Statele Unite sunt „construite pe puritani, fanatici religioși și criminali”. Comentariile ei, citate de Variety, au subliniat că aceste trăsături se reflectă în alegerile și valorile moderne ale țării. Moore a făcut aceste afirmații chiar cu o seară înainte de alegerile prezidențiale americane, evidențiind tensiunile ideologice ce domină în prezent societatea americană.

Tabuurile americane și „frica” de corpul dezgolit

În cadrul discuției, Demi Moore a abordat și problema tabuului în jurul sexualității în America. Actrița a menționat că există o frică profundă legată de corp, subliniind că, deși corpul uman este celebrat în artă, el rămâne un subiect tabu în cinematografie.

Moore a admis că acest paradox nu i-a fost niciodată clar și că îi este greu să înțeleagă teama excesivă a societății americane față de corpul uman.

Sexualitatea este întotdeauna tabu”, a spus Demi Moore, „iar în America există multă teamă în jurul corpului. Acesta este un lucru pe care nu l-am înţeles niciodată sau cu care nu m-am înţeles niciodată... Nu a avut niciodată sens de ce putem celebra corpul în artă, dar ne temem de el în cinematografie”, scrie Variety.

Demi Moore face un rol provocator în „The Substance”

În „The Substance”, film regizat de Coralie Fargeat, Moore interpretează o vedetă de cinema matură care utilizează un medicament pentru a-și crea o versiune mai tânără a sa. Actrița a descris experiența ca fiind eliberatoare, întrucât i-a permis să apară vulnerabilă, cu imperfecțiuni, reflectându-și astfel vârsta.

Moore a apreciat, de asemenea, perspectiva unică a unei regizoare asupra filmului de groază, afirmând că, deși un bărbat ar fi putut regiza filmul, nu ar fi fost capabil să surprindă temele din aceeași perspectivă.

„Am fost întrebată, ar fi putut un bărbat să regizeze acest film? Şi da, poate că un bărbat ar fi putut, dar nu cred că un bărbat l-ar fi putut scrie”.