Evenimentul Zilei > Social > A vrut să scoată poliţia la defilare, înarmat cu un cuţit
A vrut să scoată poliţia la defilare, înarmat cu un cuţit

A vrut să scoată poliţia la defilare, înarmat cu un cuţit

Supărat că străzile sunt pustii şi că nimeni nu mai defilează, ca pe vremuri, de 1 Mai, Niculae Irimie, de 35 de ani, muncitor la SNCFR, după ce a băut o zi întreagă, cuprins de singurătate şi nostalgii, a intrat în sediul Poliţiei din Turda, şi, scoţând la iveală un adevărat iatagan, a început să profereze înjurii la adresa poliţiştilor şi persoanelor aflate în Poliţie.

După câteva minute de consternare, poliţiştii, uluiţi că sunt ameninţaţi în propriul lor sediu, l-au imobilizat şi l-au trimis la rândul lor, ca într-o scenă suprarealistă, în pas de defilare, la Parchet. Acesta, la rândul său, l-a trimis într-un “concediu” preventiv de 30 de zile, I.N. urmând a fi judecat pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice.

 

Autorii materialului, publicat în ediţia de miercuri, 3 mai, 1995, sunt Bogdan Eduard şi Sandu Mureşan. Primul continuă să ne fie coleg, din postura corespondentului de Cluj, cel de al doilea, de asemenea corespondent de Cluj la vremea publicării articolului, a părăsit tagma jurnaliştilor.