Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că 18 defibrilatoare automate vor fi amplasate în instituţii din subordinea Primăriei Capitalei.
Defibrilatoarele automate un real ajutor pentru oamenii aflați în necaz
Defibrilatoarele automate vor fi împărțite între cămine de vârstnici, instituţii de cultură sau Grădina Zoologică.
Dispozitivele au fost achiziţionate în urma unei colaborări care a presupus şi cursuri de prim ajutor pentru 500 de angajaţi ai Primăriei şi ai instituţiilor subordonate.
”Dotăm instituţiile din subordinea Primăriei Capitalei cu defibrilatoare.
Este vorba despre 18 defibrilatoare automate, care apeleaza automat serviciul 112 şi pe care Direcţia Situaţii de Urgenţă le va amplasa în cămine de bătrâni, instituţii de cultură, Grădina Zoologică, Circul Metropolitan, Direcţia de Asistenţă Socială etc”, a arătat Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.
Defibrilatoarele automate, un „echipament vital”
Potrivit lui Nicușor Dan, defibrilatoarele, care reprezintă un „echipament vital” în acordarea primului ajutor, au fost achiziţionate conform unei Hotărâri de Consiliu General din 2023. Prin aceasta s-a aprobat încheierea unui Protocol de colaborare între Municipiul Bucureşti şi Asociaţia de Salvare Bucureşti.
Obiectivul principal al acestui protocol cu Asociația de Salvare București viza desfăşurarea de cursuri de prim ajutor şi dotarea instituțiilor cu defibrilatoare.
La aceste cursuri au participat peste 500 de angajaţi ai Primăriei Capitalei şi ai instituţiilor subordonate, care au fost instruiţi în cadrul cursurilor de prim ajutor.
Raed Arafat anunța încă de anul trecut instalarea primei rețele de defibrilatoare automate
Anul trecut Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgentă, anunța că urmează să fie instalată prima rețea națională de defibrilatoare automate.
Aparatele vor putea fi folosite în cazul celor care intră în stop cardiac în spațiile publice.
Defibrilatorul automat este `ca o sta'ie de prim ajutor
Raed Arafat a explicat atunci, că defibrilatorul este ca o stație de prim ajutor, iar atunci când cineva îl deschide va observa că poate fi măsurat puls-oximetrul, poate fi luată tensiunea sau i se poate administra oxigen pacientului.
Mai mult decât atât, atunci când defibrilatorul este ridicat de jos, el va trimite un mesaj pe telefon către persoana din jur desemnată responsabilă pentru acel aparat. În plus, datele vor fi trimise și către dispecerat.
Șeful DSU a declarat că în București sunt deja 54 de defibrilatoare accesibile publicului și că vor mai fi instalate și altele.