Evenimentul Zilei > Actualitate > Dede Erdogan, închis 30 de zile. Ce s-a întâmplat
Dede Erdogan, închis 30 de zile. Ce s-a întâmplat

Dede Erdogan, închis 30 de zile. Ce s-a întâmplat

Procurorii timișoreni l-au reținit și au obținit arestarea preventivă a lui Dede Erdogan, turc cu cetățenie austriacă, ce în timpul liber se ocupa cu trafnsferul de migranți dinspre țara sa natală, spre cea adoptivă.

Bărbatul e cercetat, la Timișoara, pentru trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei de stat. Marți, inculpatul Dede Erdogan a fost reținut pentru 24 de ore și a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că luni, 4 septembrie, inculpatul, cetățean austriac, a călăuzit un cetățean de naționalitate arabă în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, sens în care inculpatul a trecut în mod fraudulos împreună cu cetățeanul de naționalitate arabă frontiera de stat din Serbia în România, la scurt timp fiind depistați de către polițiștii de frontieră.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept. Există suspiciuni că acesta acționa ca și călăuză de mai mult timp.