Evenimentul Zilei > Justitie > Declarațiile oficialilor AMERICANI cu privire la CORUPȚIA din România
Declarațiile oficialilor AMERICANI cu privire la CORUPȚIA din România

Declarațiile oficialilor AMERICANI cu privire la CORUPȚIA din România

Însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, a subliniat astăzi, cu ocazia aniversării a 135 de ani de relații diplomatice, că România şi SUA cooperează în cadrul unor programe şi pe subiecte legate de statul de drept, lupta împotria corupţiei şi lupta împotriva terorismului.

"Astăzi, 135 de ani mai târziu, prietenia noastră este doar mai profundă şi mai puternică. Naţiunile noastre continuă să colaboreze strâns pentru a înfrunta cele mai dificile provocări mondiale. De exemplu, cooperăm în cadrul unor programe şi pe subiecte legate de statul de drept, lupta împotriva corupţiei şi lupta împotriva terorismului. În plus, am avut numeroase schimburi academice în şi din ţările noastre, într-o mulţime de domenii precum guvernarea corporativă, administraţia publică şi traficul de persoane", a declarat oficialul american la expoziția organizată la Biblioteca Naţională a României.

Dean Thompson a subliniat diversitatea din cele două ţări, apreciind că România şi SUA se străduiesc să aibă politici incluzive.

"Rămânem uniţi şi ne exprimăm angajamentul faţă de egalitate, securitate şi libertate, libertatea întregii lumi. Această seară este o celebrare a incredibilei, puternicei şi îndelungatei prietenii dinre poporul american şi poporul român. Prieteni atunci, prieteni acum, prieteni pentru totodeauna", a mai spus Dean Thompson, o parte din discursul său fiind în limba română.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: