Evenimentul Zilei > Actualitate > Declaraţie REVOLTĂTOARE a prorectorului UB: „NU AM CHEF! Aş vrea să-i văd pe cei 25.000 de studenţi!” | VIDEO
Declaraţie REVOLTĂTOARE a prorectorului UB: „NU AM CHEF! Aş vrea să-i văd pe cei 25.000 de studenţi!” | VIDEO

Declaraţie REVOLTĂTOARE a prorectorului UB: „NU AM CHEF! Aş vrea să-i văd pe cei 25.000 de studenţi!” | VIDEO

Prorectorul Universitatii din Bucureşti, Liviu Papadima, a declarat, într-o discuţie cu preşedintele SSUB, George Velcea, că nu are chef să viziteze căminele studenţeşti, că rectorul nu este la dispoziţia studenţilor şi că ar vrea să-i vadă pe toţi cei 25.000 de studenţi.

Întrebat de George Velcea dacă a văzut cum arată băile din căminele studenţeşti, Liviu Papadima a declarat că nu intră căminele în atribuţiile lui. Invitat să viziteze căminele studenţeşti împreună cu studenţii şi televiziunea, Papadima a replicat: “„Mergeţi cu televiziunea acolo! Eu n-am nici un chef să vin.”

Prorectorul Universitatii din Bucureşti i-a invitat, apoi, pe studenţi să revină în cadrul programului de lucru, “ca orice student, fără megafoane, fără lume care urlă în faţa Universităţii”.

Când a fost întrebat dacă doreşte ca toţi cei 25.000 de studenţi ai Universităţii din Bucureşti să vină să protesteze, Papadima a răspuns: „Da, aş vrea să-i văd”.

Discutia a avut loc la protestul studenţilor Universităţii din Bucureşti împotriva conducerii acesteiea din cauza neregulilor de la nivelul instituţiei.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) continuă demersurile cu privire la alocarea a 6% din Produsul Intern Brut sistemului educaţional din România şi cere Guvernului, Parlamentului şi Preşedintelui României să respecte Legea Educaţiei Naţionale şi promisiunile electorale făcute în această toamnă, se arată într-un comunicat oficial al Alianţei.

În contextul discuțiilor despre bugetul pentru anul 2015, studenții au stabilit deja diverse forme de presiune în cazul în care solicitările lor rămân fără ecou. În semn de avertisment, organizațiile studențești din teritoriu au afișat deja cearceafuri sau bannere mari cu mesajul ”6% din PIB pentru Educație” pe universități, cămine sau sediile organizațiilor.

"Nu ne dorim să ne petrecem perioada sărbătorilor protestând pentru educaţie, însă dacă asta e singura soluţie prin care putem să atragem atenţia politicienilor asupra responsabilităţii pe care o au pentru viitorul nostru, suntem pregătiţi să o facem”, a declarat preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Cristi Popescu.