Declaraţia pe propria răspundere pentru cei care circulă înte orele 22:00-05:00. Starea de alertă a fost prelungită în România cu încă 30 de zile, începând din 14 martie. Iar cei care circulă după ora 22:00 vor avea nevoie de declaraţie pe propria răspundere. 

Declaraţia pe propria răspundere pentru cei care circulă înte orele 22:00-05:00 FOTO

Declaraţia pe propria răspundere poate fi completată şi online. Însă trebuie să conţină semnătura olografă. Aladar, de dumincă va fi nevoie de prezentarea declarației începând cu ora 22:00, nu de la 23:00. Mai precizăm că circulaţia nu este restricționată în timpul zilei.

Mai mult, se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul hotelurilor şi pensiunilor. Limitarea va fi  la cel mult 70% din capacitatea maximă.

Limitarea spațiilor de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă:

-Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova;
-Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita;
-Borșa și Cavnic din județul Maramureș;
-Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov;
-Sovata din județul Mureș;
-Vatra Dornei din județul Suceava;
-Voineasa din județul Vâlcea;
-Zona Borlova-Muntele Mic,
-Arieșeni din județul Alba;
-Durău din județul Neamț;
-Novaci-Rânca din județul Gorj;
-Păltiniș din județul Sibiu;
-Stâna de Vale din județul Bihor;
-Straja din județul Hunedoara.

Preşedintele Klaus Iohannis a asigurat românii: Nu vom avea un lockdown de Paşte. Dar a subliniat faptul că numărul de infectări din ultima săptămână este îngrijorător, astfel încât starea de alertă va fi prelungită în decursul acestei săptămâni.

„Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind pandemia sunt îngrijorătoare, creșterea e evidentă, presiunea pe secțiile ATI crește. Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare. Campania merge foarte bine”, a spus preşedintele Iohannis.

Declaraţia pe propria răspundere pe timp de noapte. Ce trebuie să ştie cei care circulă în intervalul 22:00-05:00