Decizie ȘOC privind AVORTURILE în Săptămâna Patimilor

Decizie ȘOC privind AVORTURILE în Săptămâna Patimilor

Cu o săptămână înainte de Paște, obstetricienii din Timișoara refuză să mai efectueze avorturi la cerere, pentru că se conformează Postului Mare. Medicii susțin că nu vor să îl supere pe Dumnezeu și să curme vieți în Săptămâna Patimilor, și le recomandă femeilor care vor să renunțe la sarcinile nedorite să mai aștepte până după Paște.

Marius Craina, medic ginecolog la Maternitatea „Bega” și manager al Spitalului Județean Timișoara, a declarat că în această maternitate lucrează aproximativ 30 de medici obstetricieni, iar cu toții refuză să mai facă avorturi la cerere atât în săptămâna dinaintea Paștelui.

”Nu cred că se întâmplă nimic dacă refuzăm să facem avorturi la cerere 8-9 zile, în perioada sărbătorilor Pascale. În zilele de sărbătoare cu roșu în calendar, în Săptămâna Patimilor, ca și în Ajunul Crăciunului de altfel, nu facem chiuretaje, pentru că nu credem că e bine să îl supărăm pe Dumnezeu. Din păcate la 25 de ani de la Revoluție la noi avortul este mijloc de contracepție, și avem una din cele mai mari raete din Europa. Am avut, de-a lumgul carierei mele, femei care au venit pentru 10 – 12 chiuretaje, or așa ceva e inadmisibil, în contextul în care montarea unui sterilet costă 20 de lei”, a declarat  dr. Marius Craina, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

În primele nouă luni ale anului trecut, peste 2.000 de timișence au avortat în clinicile de stat. În realitate cifrele sunt mult mai mari, pentru că avorturile realizate în cabinetele particulare nu sunt raportate Direcției de Sănătate Publică. Medicul susține că adresabilitatea e foarte mare pentru avorturi în spitalele de stat deoarece se plătește puțin, aproximativ 150 de lei ( sumă în care e inclusă și anestezia generală). În privat o astfel de procedură costă cel puțin 100 de euro. ( Foto: Adrian Pîclișan)

Ne puteți urmări și pe Google News