Decizie șoc în dosarul alegerilor fraudate de la Primăria Sectorului 1! Procurorul Iașinovschi pleacă

Decizie șoc în dosarul alegerilor fraudate de la Primăria Sectorului 1! Procurorul Iașinovschi pleacă Sursă: Khwaneigq | Dreamstime.com

Dosarul alegerilor fraudate de la Primăria Sectorului 1 riscă să rămână în aer. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat două hotărâri în dosarul cu pricina, una dintre ele vizând solicitarea de detașare a procurorului Sorin Iașinovschi la Suceava.

CSM a acceptat solicitarea procurorului care instrumenta dosarul alegerilor fraudate de la Primăria Sectorului 1 de a fi detașat de la SIIJ. Astfel, Sorin Iașinovschi se va întoarce în următoarele săptămâni la unitatea de parchet de la Suceava, potrivit informațiilor transmise joi seară de postul de televiziune Antena 3.

CSM a acceptat detașarea lui Iașinovschi la Suceava

Până pe data de 1 martie 2022, procurorul Sorin Iașinovschi va activa la SIIJ. Ulterior, acesta se va întoarce la Suceava, potrivit deciziei luate de CSM în dosarul alegerilor fraudate de la Primăria Sectorului 1.

Hotărârea magistraților ridică întrebări cu privire la instrumentarea dosarului în cauză. În prezent, la SIIJ lucrează un număr nu mai mare de cinci procurori. Odată cu plecarea lui Sorin Iașinovschi, vor rămâne doar patru procurori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rămâne dosarul alegerilor fraudate de la Sectorul 1 în sertar?

Astfel, dosarul alegerilor posibil fraudate de la Sectorul 1 riscă să rămână în aer. Cărui procuror dintre cei patru i se va repartiza dosarul alegerilor fraudate? Sau, mai bine spus, cine va accepta să-l instrumenteze, având în vedere trecutele presiuni care s-au făcut asupra lui Iașinovschi?

Potrivit unor surse citate de Antena 3, ar fi fost exercitate presiuni asupra acestuia și din partea procurorului general, în momentul în care cel dintâi și-a exprimat intenția de a trimite dosarul alegerilor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru posibile fraudări.

Acțiunile disciplinare au fost suspendate

Chiar procurorul Sorin Iașinovschi a recunoscut că asupra sa au fost făcute presiuni, fără a expune, însă, foarte multe detalii despre acestea în spațiul public. În perioada în care procurorul a început cercetările în dosarul alegerilor fraudate, s-a ales cu două acțiuni disciplinare pe numele său.

În acest sens, CSM a decis, miercuri, să suspende acțiunile disciplinare, care fuseseră deschise după ce procurorul a furnizat anumite informații în presă, până la soluționarea a trei dosare deschise pe contencios-administrativ de Bogdan Pîrlog și care vizează anumite corecturi ale SIIJ, conform sursei citate.

Până la momentul actual, zece martori au fost audiați în dosarul alegerilor fraudate de la Primăria Sectorului 1. Printre aceștia nu se numără, însă, Clotilde Armand.