Evenimentul Zilei > Justitie > Update. Lovitură năucitoare în Dosarul Caracal. Toate speranțele au fost spulberate
Update. Lovitură năucitoare în Dosarul Caracal. Toate speranțele au fost spulberate

Update. Lovitură năucitoare în Dosarul Caracal. Toate speranțele au fost spulberate

Magistraţii Tribunalului Olt au respins miercuri, în camera preliminară, cererile şi excepţiile ridicate în dosarul "Caracal" şi au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriu de către parchet, respectiv DIICOT.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gabriel Arabelea, soluţia pronunţată miercuri poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Judecătorul a explicat, pentru AGERPRES, că după rămânerea definitivă a soluţiei se va stabili termen în cauză pentru a începe judecata pe fond.

Familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu au solicitat judecătorului de cameră preliminar, pe 20 mai, retrimiterea rechizitoriului la procurori,în vederea completării urmăririi penale, termenul pentru deliberare şi pronunţare fiind 3 iunie.

Știrea inițială

Marți, după audierea prin videoconferință a lui Gheorghe Dincă și a complicele său, Fane Risipițeanu, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Olt le-a prelungit celor doi mandatele de arestare. Cei doi pot contesta măsura în 48 de ore. Între timp, familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu, cele două adolescente de a căror ucidere este acuzat Dincă, au solicitat judecătorului de cameră preliminară retrimiterea rechizitoriului la procurori, în vederea completării urmăririi penale.

”Este o urmărire penală făcută pe repede-înainte fără să atingă minimul obiectului privind actul material în sine. Nu poate fi vorba de reţinerea în sarcina lui Dincă a infracţiunilor de omor atâta timp cât ele nu sunt dovedite. Am solicitat anularea actului constatator de deces urmare a celor două acte efectuate de către INML”, a spus avocatul familiei Măceşanu. Azi dosarul are termen pentru deliberare şi pronunţare, arată Realitatea.net.

Și Dincă e nemulțumit de rechizitoriu

Amintim că și Gheorghe Dincă e nemulțumit de rechizitoriu, astfel că la rându-i a făcut o solicitare pentru retrimiterea dosarului la procurori, invocând o serie de vicii de procedură și susținând că ar fi fost ”păcălit” de anchetatori.

Așa cum Evz.ro a mai scris, pe 15 ianuarie 2020 rechizitoriul DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din ”cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol), a fost înregistrat la Tribunalul Olt.

Potrivit documentului, Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal. El a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.