Evenimentul Zilei > International > Deci, se poate! Limuzine Bentley și Maserati, pentru parlamentari, în țara cu ultimii canibali din lume
Deci, se poate! Limuzine Bentley și Maserati, pentru parlamentari, în țara cu ultimii canibali din lume

Deci, se poate! Limuzine Bentley și Maserati, pentru parlamentari, în țara cu ultimii canibali din lume

Premierul şi deputaţii din Papua Noua Guinee se vor deplasa cu maşini de lux, inclusiv Bentley şi Maserati

Mașinile de lux a fost achiziţionate, anul trecut, cu ocazia summitului Cooperării Economice Asia-Pacific. Prim-ministrul James Marape, ajuns la putere în mai după ce a promis că va lupta contra corupţiei, va primi una din zecile de maşini de lux cumpărate în 2018 pentru a-i transporta pe demnitarii străini sosiţi la Port Moresby pentru summitul APEC.

Ministrul de finanţe, Ken Ngangan, a declarat joi cotidianului Post Courier că cei 111 parlamentari vor primi toţi autovehicule din această flotă auto.
Cumpărarea de către guvernul anterior a 40 de Maserati cu o valoare de peste 135.100 de euro fiecare a provocat indignare într-una din ţările cele mai sărace din Asia.

Guvernul prim-ministrului Peter O’Neill s-a justificat atunci, afirmând că maşinile de lux erau indispensabile pentru desfăşurarea unor evenimente de prestigiu precum summitul APEC şi că autovehiculele vor fi revândute sectorului privat după reuniunea la nivel înalt. Ngangan a explicat că noul executiv a decis să păstreze o parte a acestei flote de maşini. „Cabinetul a decis recent să propună fiecărui deputat un vehicul pe care să-l poată folosi în capitală, dar şi în cadrul activităţilor electorale”, a spus el.

Potrivit unui raport guvernamental provizoriu, summitul APEC a costat Papua Noua Guinee aproximativ 120 de milioane de euro.