Evenimentul Zilei > International > Dean Thompson: Moldova trebuie să-și diversifice piețele de export în urma enbargoului rusesc
Dean Thompson: Moldova trebuie să-și diversifice piețele de export în urma enbargoului rusesc

Dean Thompson: Moldova trebuie să-și diversifice piețele de export în urma enbargoului rusesc

Însărcinatul cu afaceri al SUA a precizat, la o degustare de produse şi vinuri moldoveneşti, că Republica Moldova trebuie să îşi diversifice în cel mai scurt timp pieţele de export, în contextul în care Rusia a interzis importurile de fructe şi vinuri.

"Dată fiind interzicerea importurilor de fructe şi vinuri din Republica Moldova de către Rusia, este necesar ca producătorii moldoveni să-şi diversifice în cel mai scurt timp pieţele de export. Vrem să continuăm să ajutăm Moldova să valorifice numeroasele oportunităţi noi. În Republica Moldova, Guvernul SUA a oferit asistenţă sectorului agricol inclusiv prin intermediul proiectului Competitivitatea Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor, pentru a extinde şi îmbunătăţi intern şi internaţional producţia şi marketingul culturilor de mare valoare", a declarat Dean Thompson, la un eveniment dedicat produselor moldoveneşti, potrivit mediafax.ro.

Oficialul american a apreciat și faptul că fermierii moldoveni au înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește calitatea produselor, ce se ridică la standarde internaționale.

"Sunt acum pregătiţi să crească stocurile de produse proaspete furnizate diverselor pieţe din UE, inclusiv România, şi din exteriorul UE. Ştim că România a susţinut aceste eforturi şi a preluat deja o parte din exporturile de fructe ale Moldovei din acest an", a conchis Dean Thompson.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: