Evenimentul Zilei > Actualitate > De teama revenirii Rapidului în Liga I, ACS Poli va face plângere la DNA: „E o societate comerciala în faliment!”
De teama revenirii Rapidului în Liga I, ACS Poli va face plângere la DNA: „E o societate comerciala în faliment!”

De teama revenirii Rapidului în Liga I, ACS Poli va face plângere la DNA: „E o societate comerciala în faliment!”

ACS Poli Timișoara a anunțat vineri că va face plângere penală la DNA „împotriva grupului ce a acționat în mod evident ilegal în cazul înscrierii în Liga I a clubului Rapid București”.

În comunicatul de presă transmis, cei de la Poli mai afirmă: ”Contăm, în plus, pe autosesizarea promptă a DNA, mai ales date fiind declarațiile publice ale lichidatorului. Clubul nostru va utiliza toate metodele legale pentru ca locul din Liga 1 să fie acordat în condiții regulamentare”.

Joi, clubul timișorean a aflat de dimineața că a fost invitat în Liga 1. Bănățenii s-au pus rapid în mișcare și au și pregătit (și postat pe rețelele de socializare) afișul pentru meciul de luni cu FC Botoșani. Joi seara, prezența ACS Poli în Liga 1 nu mai era certă.

ACS Poli Timișoara a retrogradat, la finalul sezonului trecut, în Liga 2, unde ar începe sezonul cu o penalizare de -8 puncte, pentru neîndeplinirea baremului.

Dacă bănățenii vor evolua în Liga 1, penalizarea crește la -14 puncte. Clubul timișorean se confruntă cu mari probleme financiare, având datorii de aproximativ 1,5 milioane de euro și o serie de bunuri scoase la vânzare de fisc, în cadrul unei executări silite.

Anunțul de vineri dimineață a fost prefațat de comuniarea aproape furibundă a primarului Nicolae Robu care, declarându-și respectul și admirația pentru clubul Rapid București, a transmis aseară că acesta este, totuși, „o SOCIETATE COMERCIALĂ și, prin urmare, trebuie să respecte toate legile incidente societăților comerciale. Ajungând în faliment, societatea comercială Rapid, ca oricare alta într-o asemenea situație, nu mai este condusă de acționarii / asociații săi, respectiv de organele executive numite de aceștia, ci de lichidatorul numit de instanță. Iar acesta -dar, de fapt, nimeni!- nu are dreptul să mai angajeze nicio cheltuială câtă vreme starea de faliment persistă, tot ce legea permite să se facă fiind doar acțiuni de lichidare. Având în vedere toate acestea, considerăm acțiunea de înscriere în Liga 1 a SOCIETĂȚII ÎN FALIMENT Rapid drept ilegalitate crasă, sfidare, pur și simplu, a justiției și a normelor statului de drept și facem cunoscut tuturor persoanelor implicate, începând cu lichidatorul -dacă se confirmă că inclusiv el ar fi încălcat legea-, că Asociația ACS Poli Timișoara va depune plângere penală la adresa lor, alături, desigur, de solicitarea în instanță de daune pentru privarea de dreptul regulamentar de a evolua în Liga 1 în situația dată; adăugăm că suntem convinși că organele în drept se vor autosesiza ele însele, oricum. Ne place să credem că în România anului 2016, cu adevărat nimeni nu este mai presus de lege, că abordarea «mineriadistă» nu-și mai are în niciun fel locul!”