Evenimentul Zilei > Politica > De necrezut! Lovitură pentru George Simion. Oameni din partidul AUR îi pregătesc un complot
De necrezut! Lovitură pentru George Simion. Oameni din partidul AUR îi pregătesc un complot

De necrezut! Lovitură pentru George Simion. Oameni din partidul AUR îi pregătesc un complot

Claudiu Târziu, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, alături de Sorin Lavric, cel care ocupă funcția de președinte al Senatului, doresc eliminarea lui George Simion din Alianță, spun surse apropiate de AUR.

Rațiunea de a exista a acestei suspiciuni ar fi evenimentul organizat la Iași, acolo unde George Simion a acordat funcția de președinte de onoare al AUR lui Călin Georgescu. Cei doi aleși, Lavric și Târziu, ar fi nemulțumiți de decizia lui Simion.

Mai mult decât atât, intenția liderului AUR de a-l aduce în partid pe europarlamentarul Cristian Terheș stârnește rumoare în Alianță. Târziu și Lavric ar dori să discute această disensiune de interese în cadrul Consiliului Președinților AUR, care este format din George Simion, Claudiu Târziu și Sorin Lavric și unde deciziile se iau dacă se întrunește majoritatea de 2 la 1.

În excluderea din Alianță a senatoarei Diana Șoșoacă a fost utilizată aceeași metodă de deliberare, decisă fiind de majoritatea formată din Târziu și Lavric.

AUR se pregătește deja pentru următoarele alegeri

Reprezentanții Partidului AUR promit anularea amenzilor date de autorități pentru încălcarea restricțiilor în pandemie. Ce doi co-președinți susțin că vor anula toate aceste sancțiuni. Acest lucru se va întâmpla, însă, doar dacă Partidul AUR va fi votat de suficienți de mulți români ca să ajungă la guvernare.

Reprezentanții formațiunii susțin că aceste amenzi au fost aplicate în mod abuziv și de aceea ar trebui anulate. Partidul AUR și-a construit mesajul politic pe anularea restricțiilor sanitare adoptate de autorități în contextul pandemiei.

„Zeci de mii de amenzi au fost date în mod abuziv de un stat puternic militarizat şi inept. În momentul în care vom prelua frâiele ţării – şi momentul acela nu este foarte departe – ne angajăm să le anulăm pe toate”, a transmis copreşedintele AUR, George Simion, prin intermediul unui comunicat de presă.

Membrii AUR, abonați la sancțiuni din cauza pandemiei

O promsiune electorală similiară a fost făcută și de colegul său de la conducerea formațiunii, senatorul Claudiu Târziu. Acesta a solicitat şi „anularea imediată” a formularului digital de intrare în România – Passenger Locator Form (PLF). Claudiu Târziu a precizat că acest formular a creat un „haos de nedescris” în rândul transportatorilor.

„Pentru a nu bloca instanţele de judecată, dar şi pentru a veni în sprijinul românilor care au fost amendaţi în dispreţul Constituţiei şi al bunului simţ, anunţăm această iniţiativă şi facem o promisiune fermă: toate amenzile din perioada pandemiei vor fi anulate. Inclusiv ceea ce se întâmplă cu formularul digital de intrare în România, Passenger Locator Form (… ). Condamnăm categoric această ingerinţă şi cerem anularea imediată a formularului care a creat un haos de nedescris, în special în rândul transportatorilor”, a declarat Claudiu Târziu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: