Evenimentul Zilei > Social > SURPRIZĂ URIAȘĂ! De mâine, Bucureştiul va fi paralizat!
SURPRIZĂ URIAȘĂ! De mâine, Bucureştiul va fi paralizat!

SURPRIZĂ URIAȘĂ! De mâine, Bucureştiul va fi paralizat!

5.408 de lei net pe lună. Unii ar fi fericiți cu acești bani. Dar alții...fac grevă. Fix asta este suma pe care o cîștigă, în medie, un angajat METROREX, pe lună.

Sindicatele de la metrou vor declanşa greva miercuri, 21 noiembrie, apoi zilnic, între orele 4:00 şi 16:00, informează un comunicat al USLM (Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou).

Greva de la metrou a fost declarată ilegală, însă, ieri, în instanță.

Sindicaliştii solicită, printre altele, o creştere salarială de 42%, alocarea de fonduri suplimentare pentru piese de schimb şi creşterea efectivului de angajaţi.

Venitul salarial mediu net în cadrul Metrorex, companie de stat aflată în subordinea Ministerului Transportu­rilor, este de 5.408 de lei net pe lună, potrivit datelor din bugetul de venituri şi cheltuieli publicat pe site-ul institiţiei.

Ex-Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat miercuri seara că greva de la metrou este făcută pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comercianţii din staţii. Metroul Bucureşti nu este construit pentru bunăstarea câtorva dintre liderii sindicatului, aprecia Șova.

Reprezentanţii USLM considerau că aceste două zile de grevă puteau ajuta la găsirea unei soluții la conflictul de muncă..

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.