Evenimentul Zilei > Economie > De la falimentară, la companie profitabilă. Poșta a câștigat 4 milioane de euro până în aprilie
De la falimentară, la companie profitabilă. Poșta a câștigat 4 milioane de euro până în aprilie

De la falimentară, la companie profitabilă. Poșta a câștigat 4 milioane de euro până în aprilie

Profitul net al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) a ajuns, în primele patru luni din 2015, la 18,7 milioane de lei (4,16 milioane de euro), pe fondul creşterii veniturilor cu 3,1% faţă de perioada similară a anului trecut, a anunțat compania. Anul trecut, compania a înregistrat un profit net de 22,8 milioane de lei (5 milioane de euro), după cinci ani de pierderi.

În ianuarie – aprilie 2015 veniturilor totale ale companiei au crescut cu 11,7 milioane de lei faţă de perioada similară a anului trecut, până la 391 de milioane de lei. 

În același interval, cheltuielile au crescut cu 16,7 milioane de lei, ca urmare a majorării salariale implementate la finalul lui 2014. 

"În timp ce veniturile din poşta de scrisori sau din vânzările de mărfuri continuă trendul descendent, încheierea unor contracte cu operatori din zona transferului de bani sau cel de distribuţie a cardurilor de sănătate au adus încasări importante. În perioada următoare, dorim să intensificăm legăturile comerciale cu actori mari din zona de retail sau banking şi să ne întărim poziţia pe segmentul de e-commerce şi de asigurări”, a precizat directorul general al Poştei Române, Alexandru Petrescu