De la „Desperado“ la Oscar

De la „Desperado“ la Oscar

În "Lonely Hearts", filmul oferit de EVZ pe DVD mâine, Salma Hayek are din nou rolul de "femme fatale".

După Dolores Del Rio, nicio mexicancă nu a mai reuşit să se impună la Hollywood aşa cum a făcut-o Salma Hayek, protagonista din „Lonely Hearts“.

Devenită celebră datorită lui Robert Rodriguez, care a distribuit-o în „Desperado“, Hayek este astăzi una dintre cele mai respectate actriţe din industria americană de film. În plus, are propria sa casă de producţie şi e o energică activistă pentru drepturile femeilor care sunt victime ale abuzului domestic.

În 2006, când apărea pentru prima dată alături de John Travolta, în „Lonely Hearts“/“Dragostea ucide“ - filmul care va fi distribuit de EVZ pe DVD mâine - Salma Hayek era deja o actriţă notorie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Frumoasa Frida Apariţia ei de femeie fatală în rolul Marthei Beck, care în realitate era obeză, a schimbat accentul poveştii, punându-l pe partenerul ei, Ray Fernandez (interpretat de Jared Leto), în poziţia de dominat de forţa ei de seducţie. Într-un mod aproape similar, Hayek a fost considerată „prea frumoasă“ şi pentru rolul din „Frida“ (2002), chiar şi cu mustaţă şi sprâncene monstruoase.

Dar pentru interpretarea Fridei Kahlo, Hayek a fost nominalizată la Oscarul pentru Cea mai bună actriţă. Aventura „păroasă“ a lui Hayek nu se opreşte însă aici.

Ea va juca în „Cirque du Freak“, ale cărui filmări vor începe luna viitoare, rolul lui Madame Truska, femeia cu barbă. Însă după ce a devorat personajul lui Quentin Tarantino în „De la apusul la răsăritul soarelui“, unde era un vampir sexy şi provocator, ne putem aştepta la orice.

„Cirque du Freak“ (în regia aceluiaşi Paul Weitz care e responsabil de „American Dreamz“ şi „American Pie“) este inspirat dintr-o serie de cărţi pentru copii şi reprezintă întoarcerea în platou a actriţei după „concediul de maternitate“. „Bandită“, în tandem cu Penelope Cruz Când Hayek a părăsit Mexicul, unde cariera sa (în telenovele) era în ascensiune, Hollywoodul nu prea distribuia latino-americane decât în roluri de servitoare. Apariţia sa în „Desperado“ (1995) alături de Antonio Banderas a adus-o în atenţia Hollywoodului. Au urmat, în 1997, două comedii romantice în care a jucat alături de Matthew Perry („Fools Rush In“) şi Russel Crowe (Breaking Up“), apoi, în 1999, colaborarea cu regizorii Kevin Smith la „Dogma“ şi cu Barry Sonnenfeld la „Wild Wild West“. Apoi, performanţa din „Frida“ i-a adus recunoaşterea Academiei Americane de Film, dar şi a nepoatei celebrei pictoriţe, care a fost atât de impresionată de ea, încât i-a oferit lui Hayek unul dintre colierele lui Kahlo.

În 2003, Rodriguez a distribuit- o din nou în rolul Carolinei, în „Once Upon a Time in Mexico“. Un an mai târziu s-a trezit prinsă între Pierce Brosnan şi Woody Harrelson în „After the Sunset“. Acum doi ani a interpretat rolul de „bandită“ în echipă cu Penelope Cruz („Bandidas“, 2006). Pe lângă femeia cu barbă, acum pregăteşte un rol de stripteuză în filmul lui William H. Macy, „Keep Coming Back“.

Legături nu chiar periculoase În prezent, Hayek e logodită cu omul de afaceri François-Henri Pinault, cu care are şi o fetiţă - Valentina Paloma Pinault.

Înainte de Pinault, lista iubiţilor ei nu e tocmai lungă şi include numai actori: pe Richard Crenna Jr. l-a întâlnit în 1991, la un curs de actorie şi au fost logodiţi pentru o vreme; în 1999 a început o relaţie cu Edward Norton şi se zvonea că vor ajunge şi în faţa altarului; în timpul filmărilor pentru „Cocoşatul de la Notre Dame“ (1997) l-a cunoscut pe Edward Atterton, cu care a fost împreună doi ani; relaţia cu Josh Lucas nu a durat decât un pic mai mult de un an, din august 2003 până în septembrie 2004.

La un moment s-a zvonit că ar avea o relaţie cu... Penelope Cruz. Dar cele două nu sunt decât foarte bune prietene.

DIN CULISE Producătoare, cântăreaţă, „telenovelistă“ > În 2005, Salma Hayek a regizat un videoclip pentru Prince. > Este producătoarea, prin propria ei companie, a variantei americane a telenovelei „Betty cea urâtă“. > Revista „People“ a plasat-o de două ori (1996 şi 2003) printre primii 50 cei mai frumoşi oameni din lume, iar publicaţia „The Hollywood Reporter“ a plasat-o pe locul patru în topul celor mai influenţi membri ai comunităţii latino-americane de la Hollywood. > Potrivit sondajelor, 65% dintre americani ar folosi termenul „sexy“ pentru a o descrie pe Hayek. > Uneori, Hayek se ocupă şi cu muzica. A fost trecută, în calitatea sa de cântăreaţă, pe genericele a trei filme: „Desperado“, „Frida“ şi „Once Upon in Time in Mexico“. > Împreună cu Jane Fonda, Salma Hayek a apelat la guvernul mexican să pună capăt violenţei împotriva femeilor din oraşul Juarez.