Evenimentul Zilei > Horoscop > De la ce vârstă încep să tragă americanii cu arma. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
De la ce vârstă încep să tragă americanii cu arma. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

De la ce vârstă încep să tragă americanii cu arma. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ziua e favorabilă pentru începerea unor proiecte noi, numai după ce te interesezi de înţelegerile făcute. Lumea uită! Determină, prin ajustări succesive, ca partenerii să fie de accord.

 

 

 

28 februarie

 

De la ce vârstă încep să tragă americanii cu arma. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 28 februarie s-au născut Rene Reaumur, Mario Andretti, Vincent Minelli, Cristofer Kraft, Brian Jones, Dino Zoff, Gh. Şincai, Gh. Marinescu, Gheza Vida, Virgil Almăşanu.

În calendarul creştin-ortodox pomenim pe Cuv. Gherman, născut aici, în Sciţia Minor, adică în nordul Dobrogei. Să ştiţi că poporul este mereu acelaşi, doar cuceritorii, invadatorii, se schimbă şi atunci, uneori, se impun unele obiceiuri şi câteva cuvinte noi. O nouă zi de muncă în calendarul arhaic al nostru, al dacilor. Nimic în ”Kalendar”.

 

”Evenimentul Zilei” din 28 februarie 1972 – Poliţia franceză şi elemente din Deuxieme Bureau (Serviciul Secret) fac cea mai mare captură din toate timpurile în portul Marseilles: aproape două tone de heroină pură.  Operaţiunea a fost la baza scenariului filmului „The French Connection”.

 

28 februarie 1988 – Poliţia din Miami a constat un caz de crimă: un proaspăt ginere de 80 de ani i-a dat cu ciocanul în cap miresei lui de 76 de ani, în urma unei certe aprige despre cum aveau să-şi petreacă luna de miere. ”Tineri” pasionali și nechibzuiți!

”Stars and Stripes” raportează că, într-un nefericit accident, luni, 24 februarie, un copilaș de doi ani și-a împușcat mortal propria mamă. Americanii încep să împuște, în medie, de la 22 de luni spune organul DOD.  Într-un articol din ”MIC”, mai demult, am văzut un anunț, un slogan al ”Brady Campaign to Prevent Gun Violence”. Suna cam așa: „Guns don’t kill people. Toddlers kill people.” Adică, aproximativ, armele nu ucid, preșcolarii ucid! ”Toddler” desemnează un copil până la 36 de luni, adică chestiile alea care în general se deplasează, în patru labe, fulgerător, sau chiar în două piciorușe, iar când nu ești atent, răscolesc toate sertarele și apoi râd cât pot uitânu-se la tine prin cătarea unui Colt Python încărcat. Mai ai câteva secunde de viață și atunci regreți că nu ai ascuns revolverul mai bine! De mai mulți ani de zile, toddlerii ucid cel puțin odată pe săptămână, spune statistica federală.

Am rugat o finuță de a mea, care este în echipa procurorului de Virginia, forensic, să mă lămurească cum ajung copiii așa de mici în posesia armelor. A trecut ceva timp, dar am primit informațiile.

În State sunt împușcate mortal puțin peste 30.000 de persoane pe an. Un oraș întreg. Cifra este aproape constantă de vreo jumătate de secol, raportată la populația totală, dar anul trecut, 2019, a întrecut numărul de decese prin accidente auto. Nu a crescut numărul de împușcați letal, ci a scăzut foarte mult numărul accidentelor auto mortale. O statistică arată că dacă în anul 1950 se trăgeau trei gloanțe pentru un decedat, în prezent, în anul 2020, sunt necesare 17 cartușe. Nu cred că este vorba de trăgători proști, americanii se antrenează mereu la tir, prin mall-uri, de exemplu, școli, universități etc ci de aparația armelor automate cu cadență foarte mare. Nici nu ai atins bine trăgaciul și ai și slobozit 10-20 de gloanțe!

Toddlerii, chestiile alea iresponsabile care merg de-a bușilea, sunt înregistrați cu câte cel puțin o împușcătură mortală pe săptămână. În general mama, sau tata, dar poate fi și bunica sau bunicul. Pe femei le împușcă, statistic, în burtă, iar pe bărbați în bijuteriile de familie. De jos, de pe podea, de unde sunt, nu reușesc să ridice arma mai sus. Pentru fiecare împușcătură mortală mai sunt vreo trei-patru, la picioare și vreo zece care nu-și ating ținta. În general, după împușcătură și reculul inevitabil toddlerii, scuzați, pardon, se scapă pe ei și urlă cât pot.

Rareori se împușcă pe ei însăși, procentul este de 0,3%, un pshilog cam dus cu pluta susține că toddlerii consideră că își arată dragostea prin împușcături, se joacă cum au văzut la televizor, la desenele animate. Dus bine cu pluta, nu cred că chestiile alea gândesc la ceva nici când fac caca! Cățelușele mele sunt muuult mai inteligente și nu trag cu pistolul, sau revolverul! Nici nu mușcă, doar latră de te doare capul! Comunică.

Finuța mea îmi răspunde cum ajung copilașii aceia la armele de foc. Conform legislației federale, armele de foc trebuie ținute într-un loc bine încuiat, descărcate, iar muniția în alt loc, de preferință într-o cutie metalică, bine încuiată, cu lacăt. Americanii au sute de milioane de arme. De la praștia mongolă la tanc Sherman. Bun, 365 de milioane sunt armele de foc, nu cred că a socotit cineva și praștiile, arbaletele și arcurile cu săgeți, tomahawk-urile, katanele, macetele, generic vorbind, armele albe, în general.

În State, armele de foc sunt cumpărat pentru autoapărare, sau vânătoare. Respectarea legii federale anulează conceptul de autoapărare. Dacă auzi un geam spart la parter, trebuie să ieși repede cu revolverul, sau cu riot gun-ul înainte ca răufăcătorii să fugă cu argintăria și televizorul.

Așa că mai toți americanii își țin armele în noptieră, iar pe cele lungi, sub pat. Încărcate, sigur că da.

Personal am fost întotdeauna pentru dreptul unei femei, sau al unui bărbat, să apere cu arma în mână copiii, familia, proprietatea, o terță persoană în pericol, în spiritul celui de al doilea Amendament.

Știți câte furturi din locuințe au fost dejucate pentru că proprietarul a tras aiurea, sau în propriul tavan, cu riot-gun-ul ca să-i sperie pe hoți? 1.256.854, numai anul trecut! Mai ales în statele din Sud Poliția este depășită de numărul mare de furturi la care sunt solicitați. M… pardon, infractorii, parcă își coordonează acțiunile. De exemplu, au fost în Dallas, Texas, în același timp, 67 de infracțiuni de furt din locuință. Cine a avut armă și a folosit-o, trăgând aiurea, făcând zgomot, a scăpat, hoții s-au speriat și au fugit, cine s-a ascuns și a chemat Poliția la 911, cum i s-a spus să facă, a rămas cu buza umflată și casa vandalizată, Poliția nu avea atâtea mașini în patrulare, să acopere toate locațiile infracțiunilor!

Ce-i de făcut cu toddlerii, cu chestiile alea care împușcă letal cel puțin odată pe săptămână? Ne-o spune tot Brady Campaign, într-o parodie: „We need to lock them up. Not the guns — that’s just un-American. The toddlers. Round them up. Deport them. Get them out of our country. And keep them away from our guns!”

România are cel mai strict regim al armelor din UE. Gradul de liberalizare al armelor și munițiilor este direct proporțional cu democrația și libertățile cetățenești. Dictaturile interzic armele, chiar și o amărâtă de arbaletă, sau o jucărie de armă cu aer comprimat. Ca să obții un permis nenorocit de port armă neletală, în România, îți trebuie atâta timp și birocrație, că mai bine emigrezi în America! Cu toate acestea în România sunt peste o sută de mii de posesori de arme letale, nu este vorba de jucării. Este ceva ce nu se potrivește!

Înainte, numai boierii, nobilii, puteau să poarte arme! Nu cumva s-a oploșit o monstruoasă coaliție securisto-comunisto-capitalistă, care are pretenții, pentru că are arme? Bună întrebare.

Acum vă rog să mă iertați dragi lupi, padawani și hobbiți sunt, din nou, insistent, chemat pe Dimineața Astrologilor, tocmai din Australia. Ce să fie, ce să fie? O fi mentorul meu, Derek Parker? O să aflu, negreșit și dacă este interesant vă spun și domniilor voastre, pentru aceea este mereu, în definitiv, mâine, o altă zi!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE