Evenimentul Zilei > Economie > DE CE trebuie schimbată paradigma de gândire în România!
DE CE trebuie schimbată paradigma de gândire în România!

DE CE trebuie schimbată paradigma de gândire în România!

România este ţara în care salariile sunt printre cele mai mici din Europa, iar acest lucru trebuie să se schimbe.

Nu ar mai trebui să fim preocupaţi în principal de a avea mână de lucru ieftină, ci de a inova, a declarat, luni, în cadrul Forumului Investitorilor Străini, Alexandru Năstase, secretar de stat în Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat (DISPPP), informează Agerpres

"Trebuie să ne schimbăm paradigma de gândire din a fi ieftini înspre inovaţie ce trebuie adusă în România. Suntem ţara cu salariile aproape cele mai mici din Europa şi acest lucru trebuie să se schimbe. Cu toate acestea, companii sunt avantajate, în sensul că acestea au costuri mici cu întreţinerea, chiriile etc. Instituţiile din România trebuie reformate, dar este un proces complicat. Infrastructura este unul dintre elementele cheie şi fără aceasta, avantajele competitive nu vor mai rămâne viabile", a afirmat Năstase. 

Pe de altă parte, oficialul a menţionat că lipsa investiţiilor în infrastructură este o problemă, iar acceptarea de către FMI şi Comisia Europeană a unui deficit de 3% poate fi determinată numai dacă România va investi în acest sector.