Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > De ce trebuie să ne fie milă de Dan Voiculescu
De ce trebuie să ne fie milă de Dan Voiculescu

De ce trebuie să ne fie milă de Dan Voiculescu

Pentru că s-a ramolit se crede cocoș și vrea să dea impresia că se va întoarce precum Lăpușneanu.

Cu ani în urmă chiar l-am văzut și eu. Auzisem că are o fundație și m-am dus acolo cu un proiect. Nu m-am putut apropia, căci era doar pentru premianți. Omul era în cinste mare, înconjurat de lux și mașini negre, pe care mai mulți șoferi le lustruiau tot timpul. Îl periau niște tineri, îmbrăcați la patru ace, care amestecau cuvinte românești cu cele englezești, era tare, așa m-am gândit eu atunci că arată cei care, efectiv, conduc lumea.

L-am tot urmărit și la necazuri și la bucurii. Am observat că treburile îi mergeau bine, la un moment dat. Și în politică și în afacerile lui cu televiziunea. Mi s-a părut un om cu prestanță, care îți dă impresia că știe multe, că știe totul. Mai ales că a fost și înalt ofițer și a avut pe mână cam toți banii țării noastre.

Am aflat că avea Mercedes și piscină chiar înainte de 1989 și m-am gândit că așa merită oamenii deștepți, care muncesc mult și știu ce fac.

Ca despre toți milionarii țării noastre și despre el au început să circule tot felul de mizerii, dar eu nu le-am crezut și nu mi-am imaginat, vreodată, că i s-ar putea întâmpla ceva.

La un moment dat mi s-a părut că ar vrea să conducă și România, dar fără alegeri. Vrea el să facă totul și să ia totul, cum luase banii lui Ceaușescu. Am crezut că mă înșel pentru că omul avea tot ce își dorea și ce rost ar mai fi avut să stea ore întregi prin birou , la Cotroceni, când o mare parte din țara noastră era deja, bine înfundată, în buzunarul lui.

Cam atunci mi s-a părut că începe să se ramolească, până la urmă ceva normal, la care ajungem toți. Și am sperat pentru el că cei apropiați, căci are , sau avea destui, îl vor trage de mânecă.

Dar a fost invers. El i-a tras pe ei. Probabil că are un caracter puternic. A reușit să îi înfunde cam pe toți. Cei de la televiziune sunt tineri și alunecoși, cu excepția lui Mircea Badea, care este sincer, crede tot și se macină. Ei se vor duce la alt patron și le va fi bine.

Dar fata lui, Camelia mi s-a părut că o să o cam încurce, împreună cu fostul ei iubit. Profesorul Dan Voiculescu a școlit-o, într-o țară pe care el credea că o are la picioare. Altfel cum să-ți împingi fata să facă afaceri cu George Copos, chiar dacă o fi vrut și ea? Altfel spus, fata lui era mai șmecheră, avea și ea dosare pe la tribunal dar acestea fuseseră uitate prin sertare, căci judecătorii fac, sau făceau ce doreau ei, când era cazul.

Doar că tata făcea scandal toată ziua și judecătorii au fost nevoiți să își aducă aminte și de dosarele ei, mare necaz!

Mai mare necaz este că , din cauza Profesorului Dan Voiculescu zeci de ofițeri superiori de securitate, foștii lui colegi și parteneri, care-și trăiau liniștiți bătrânețile prin luxul românesc, sau de aiurea, au ajuns din nou în atenția opiniei publice. Nimeni nu se mai gândea la ei. Toată lumea uitase de banii ăia, despre care s-a vorbit câțiva ani doar, după revoluție.

Dan Voiculescu a tulburat apele și toți sunt supărați pe el. A reușit , în ultima vreme să jugnească și foarte mulți magistrați și amenință pe toată lumea.

Îmi pare rău de el. Este greu să ajungi , la bătrânețe la pușcărie, chiar dacă tu te crezi și te dai cocoș.

Este greu, după o viață de om, să îți întoarcă toți spatele, ba mai mult să îți și dorească răul, ca să nu se mai audă nimic de tine, pentru că ai făcut și faci numai prostii.

Asta cu siguranță a înțeles și el, deși vrea să dea impresia că se va întoarce precum Lăpușneanu.

Din aceste motive și din multe altele, am auzit eu ceva și de sănătate, trebuie să ne fie milă de el.