De ce ți-ai făcut ceaiul greșit și cum se face corect, de fapt

Sursa foto: Arhiva EVZ

Se pare că foarte mulți oameni prepară ceaiul în mod incorect. Dacă strângeți pliculețul de ceai în cană în timpul procesului de preparare, cu siguranță așa este.

Cum se pregătește ceaiul corect

O simplă ceașcă de ceai este ceva incredibil de britanic. Unii preferă ca pliculețele de ceai să se infuzeze timp de ore întregi, în timp ce altora le plac ceaiurile cu lapte și cu trei lingurițe de zahăr.

În timp ce fiecare prepară ceaiul în mod diferit, există de mult timp dezbateri cu privire la ceea ce constituie ceaiul ideal.

În timp ce cantitatea de lapte, zahăr și timpul de fierbere pe care îl folosiți depinde în întregime de dumneavoastră, modul în care scoateți pliculețul de ceai este de fapt unul dintre cei mai importanți pași în prepararea unei cești de ceai.

Știința spune că, probabil, distrugi aroma ceaiului dacă strângi pliculețul, în loc să îl lași să se infuzeze.

Sursa:secom.ro

Ce greșeli poți să faci când îți prepari ceaiul

Taninurile sunt principala cauză a acestei afirmații. Substanțele chimice vegetale numite taninuri au puternice proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Totuși, acestea sunt destul de amare. Una dintre cele mai bune surse de taninuri este ceaiul, care conferă băuturii gustul său distinct, ușor amar.

Stoarcerea pliculețelor de ceai după ce acestea s-au „infuzat” nu este recomandată, conform atât experților de la Ringtons Tea, cât și „majorității pasionaților de ceai”.

Potrivit Ringtons Tea: „Există chiar mai mult acid tanic în lichidul care rămâne prins în interiorul pliculețului de ceai decât în ceaiul care este capabil să se absoarbă singur din pliculeț. Eliberați neintenționat acești acizi tanici în ceaiul dumneavoastră prin stoarcerea pliculețului de ceai, ceea ce face ca ceaiul să fie mult mai amar, mai acru și mai acid”.

Rețeta „scandaloasă” de ceai din SUA. A intervenit și ambasada. Sursa foto: 46877228 © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

Cum se te bucuri de un ceai perfect

Acestea fiind spuse, este acceptabil dacă vă bucurați de ceaiul dumneavoastră în acest mod.

Cu toate acestea, Ringtons Tea vă avertizează asupra pericolelor structurale asociate cu apăsarea pliculețului de partea laterală a cănii. Strângerea pungii crește posibilitatea de a o rupe, ceea ce ar putea lăsa frunzele de ceai libere plutind în ceașca dumneavoastră.

Ringtons Tea a declarat: „În general, acest lucru face ca ceaiul să fie mai tulbure și, desigur, să bei o ceașcă de ceai mult mai puțin plăcută”, potrivit Mirror.