Cum se prepară corect ceaiul. Mulți greșesc, fără să știe
- Emma Cristescu
- 22 ianuarie 2024, 20:03
Doctorul Mihail a explicat cum se prepară corect ceaiul. El a declara că ceai perfect necesită răbdare și atenție la detalii, pentru a vă bucura de toate calitățile naturale ale plantei.
Doctorul Mihail a explicat cum se prepară corect o cană de ceai. El a declarat că fierberea plantelor pentru ceai în apă fierbinte poate afecta calitatea băuturii. Acesta a spus că nici mierea și lămâia nu trebuie puse în apa fierbinte la 100 grade Celsius.
Nu trebuie făcut în apă fiartă
„Ceaiul nu trebuie făcut niciodată în apă fiartă. Nu la 100 grade Celcius! Pentru că la 100 grade Celsius o să omorâm foarte multe elemente bun din acel ceai. Inclusiv mierea nu se pune în apa fierbinte la 100 grade Celsius. Și nici lămâia!”, a mai spus medicul.
Doctorul Mihail ne recomandă evitarea fierberii directe și optarea pentru apa la temperatura potrivită. Adăugarea pliculețelor de ceai în apă clocotită poate duce la eliberarea taninurilor amare în exces și la o infuzie prea puternică. Ela declarat că ceaiul are o mulțime de beneficii pentru sănătate doar dacă este preparat corect și dacă păstrăm aromele delicate.
Ce sunt taninurile din ceai
Taninurile reprezintă o clasă de compuși chimici polifenolici care se găsesc în plante, în special în frunze, scoarțe și fructe. Acești compuși au un gust amar. Taninurile sunt prezente în frunzele de ceai și sunt eliberate în apă în timpul procesului de infuzare. Ele pot influența culoarea băuturii.
În exces, taninurile pot contribui la o infuzie amară sau astringentă. Controlarea timpului de infuzare și temperatura apei poate ajuta la obținerea unei băuturi de ceai echilibrate și gustoase.
Cum se prepară corect ceaiul
„Este bine ca temperatura să scadă la cel puțin 80 grade Celsius. Atunci e bine să punem pliculețele de ceai.După care scade undeva la 60 grade Celsius, când e bun de băut și atunci punem miere, fructe, lămâie și orice altceva ne dorim ca să rămână sănătoasă băutura respectivă”, a conchis Dr. Mihail Pautov în emisiunea sa „Medicool”.
Alți medicii au declarat că ceaiul nu trebuie băut cu zahăr sau cu îndulcitori. Ei ne-au mai sfătuit să nu bem în exces ceaiuri pentru slăbit sau diuretice.