DE CE TAC AUTORITĂȚILE în cazul morții sau așa zisei morți a lui DAN CONDREA? Pentru că sunt Autoritățile Statului Mafiot!
- Ion Cristoiu
- 26 mai 2016, 05:38
Scriu aceste rînduri, miercuri, 25 mai 2016, ora 22.00. Dan Condrea, suspectul principal – şi singurul! – în cea mai mare Afacere de corupţie din Istoria României, a fost îngropat. Sicriul închis, interdicţia impusă de soţie presei s-au adăugat ciudățeniilor acestei morți, pentru ca face ca întrebarea E chiar Dan Condrea cel din groapă? să rămînă fără răspuns. Fără răspuns au rămas zeci de întrebări pe care presa, în numele opiniei publice, şi le-a pus de duminică seara pînă acum şi va continua să le pună.
Unele întrebări rămase fără răspuns vizează Înalta Protecţie de care s-a bucurat Dan Condrea pe parcursul Afacerii sale de corupţie:
- Deşi SRI pretinde c-a trimis informări Parchetului General, timp de 5 ani, Parchetul, condus de Codruţa Kovesi nu s-a sesizat.
- După dezvăluirile Presei, confirmate de Autorităţi, Parchetul a dovedit aceeaşi grijă de a nu se atinge de Dan Condrea. Pînă duminică seara, deşi trecuse o lună de la izbucnirea Scandalului, dosarul Afacerii a rămas in rem. Un Dosar de infracţiune economică, gen îndoirea vinului cu apă! N-avem nici acum vreo dovadă că luni, 23 mai 2016, Dan Condrea urma să fie pus sub acuzare. Procurorul General Augustin Lazăr, acest Bulă al Justiţiei, a avut grijă să nu ofere opiniei publice nici o dată exactă, verificabilă, gen ora și mijloacele convocării, mărginîndu-se la formula "Există indicii că"… şi avîntîndu-se în ipoteze psihologice de Bulă despre suspectul care se sinucide știind că a doua zi va fi arestat. Probabil că pe vremea cînd era procuror ceaușist, așa procedau femeile pe care el urma să le aresteze, pentru că făcuseră avort: Se sinucideau la gîndul că nu respectaseră indicațiile lui Ceaușescu de nu avorta!
- Deşi toate datele au arătat că e vorba de o Afacere de corupţie, Codruţa Kovesi a refuzat cu încăpăţînare să deschidă dosar DNA fie şi in rem. Nimic surprinzător. A continuat, că şefă a DNA, activitatea desfășurată ca şef al Parchetului General: Protejarea lui Dan Condrea.
Cele mai multe întrebări fără răspuns sînt cele izvorîte din moartea sau aşa-zisa moarte a lui Dan Condrea. Moartea lui Dan Condrea a avut loc duminică, 22 mai 2016, seara. Pînă la proba contrarie a fost vorba de un accident de maşină, soldat cu moartea victimei. Poliţiştii de la Circulaţie sînt specialişti în stabilirea împrejurărilor în care a avut loc un astfel de accident. Au mai întîlnit zeci de asemenea cazuri.
La ora 22, purtătorul de cuvînt al IPJ Ilfov, Claudia Burada, a prezentat presei primele concluzii ale cercetării la faţa locului de către cei de la Circulație: „Sesizarea a fost primită prin apel de urgenţă 112 la ora 18.47. Este vorba despre un singur autoturism implicat, accidentul s-a produs pe raza Buftea, a pierdut controlul, a ieşit în afara părţii carosabile. Colegii mei nu au găsit la faţa locului urme de frînare deci luăm în considerare orice ipoteză. Autovehicul a fost sigilat, ridicat. E vorba de un bărbat de 39 de ani conform documentelor găsite e vorba de persoana la care faceţi referire (n.r. – Dan Condrea). Din cauza leziunilor, nu putem confirma în acest moment. La momentul la care au ajuns poliţiştii, persoana era decedată. A fost o femeie care a venit la faţa locului pentru a-l identifica. Există doi martori – un biciclist şi un autovehicul carea a fost depăşit de autovehicul victimei. A fost audiat un martor, urmînd să fie audiată şi cealaltă persoană. Poliţiştii efectuează cercetările în aceeaşi modalitate în care se efectuează în oricare alt caz în care există o victimă persoană decedată. Autovehicul a fost ridicat pentru că urmează să se dispună o expertiză asupra lui. În urma expertizei auto urmează să se stabilească viteza cu care rula autovehicul şi orice altceva ne-ar putea ajuta. Luăm în calcul şi varianta sinuciderii”.
Repet, la experienţa celor de la Circulaţie, între 19 şi 22, timp de 3 ore, aşadar, împrejurările accidentului puteau fi elucidate. De duminică seara, ora 22, au trecut exact trei zile. De atunci Poliţia nu s-a mai pronunţat public în legătură cu accidentul. Între timp, în presă, dar mai ales la televiziunile de ştiri, au năvălit fel de fel de amănunte despre accident.
Cele mai multe contrazic flagrant constatările celor de la Poliţie, după 3 ore de cercetare a cauzelor unui accident de circulaţie:
- Zona a fost curățită de femei de la ADP înainte ca cercetarea să se încheie.
- S-a publicat o fotografie care arată urme de frînare. Cum de nu le-au văzut poliţiştii?
- O femeie a venit la faţa locului ca să-l identifice. Care femeie?
- Care dintre cei doi martori a fost audiat între 19 şi 22? Biciclistul sau femeia care a declarat miercuri dimineaţă că era în autoturism?
- De ce nu s-a stabilit pînă acum, în urma expertizei tehnice, viteza cu care circula Dan Condrea?
- De ce nu s-a stabilit dacă vorbea sau nu la telefon?
- De ce nu s-a stabilit traseul parcurs și orarul acestui parcurs? E atît de greu să stabilești, dacă e vorba de un accident de circulație, din mărturiile celor apropiați, de unde și cînd a plecat victima?
Repet. Din punct de vedere al poliţiştilor de la Circulaţie e un accident rutier banal. Cum se explică faptul că, deşi au trecut trei zile de la accident, Poliţia și Parchetul n-au oferit presei, în chip oficial, nici o dată exact din cele care se presupune că au fost obținute după trei zile de anchetă? De cînd și pînă cînd un accident de circulație devine secret de stat?
Răspunsurile e foarte simplu! România lui 2016 e un stat mafiot condus de instituțiile de forță, avînd în frunte persoane numite și nu alese, altfel spus persoane care nu depind de voința Poporului român exprimată prin vot. Statul Mafiot se defineşte prin dispreţul faţă de opinia publică. Da, opinia publică îşi pune zeci de întrebări despre Cazul Dan Condrea. Ei şi? Cîtă vreme Statul mafiot e condus de persoane numite şi nu alese, lui, Statului Mafiot, i se rupe de opinia publică!
N. B. Mai mult ca sigur, mulți îmi vor atrage atenția că în fruntea Statului se află o persoană aleasă, Klaus Iohannis, o persoană care ar trebui să țină cont de răspunsurile cerute de opinia publică. De ce nu se grăbește Klaus Iohannis să dea aceste răspunsuri. Sau, avînd în vedere, Criza de încredere a românilor în statul de drept, identificat în Scandalul Dan Condrea cu statul mafiot, de ce nu-i obligă el pe cei responsabili să răspundă? Cum de ce? Pentru că și Klaus Iohannis e o persoană numită și nu aleasă ca președinte. Numită de cei care aveau nevoie la Cotroceni de o Rață mecanică!