Filmulețul este extrem de cunoscut de polițiști și spun că ar fi vorba despre o echipă chemată să intervină într-un caz de violență în familie, în Ardeal. Mai exact, un bărbat ar fi fost reclamat de soția acestuia pe motiv că l-ar fi bătut pe fiul lor. Ajunși la poartă, polițiștii au fost întâmpinați de bărbatul agresiv cu o bâtă și, pentru că în urma discuțiilor purtate cu acesta, nu a fost convins să lase „arma”, unul dintre cei șapte polițiști a luat și el o bâtă. A mai durat puțin și echipa a intervenit. Polițiștii s-au năpustit asupra bărbatului. Unul dintre ei a ieșit „șifonat”, cu o rană la cap și frunte și a primit imediat îngrijiri medicale de la o asistentă. Problema este și că totul s-a derulat în prezența copilului, fără ca vreunul dintre polițiști să ia în calcul și faptul că acesta poate suferi o traumă în urma acestei tensiuni care se derula în fața lui.

„Cunoaștem filmulețul foarte bine. Polițiștii au fost chemați undeva prin ardeal de o femeie pentru că soțul ei îl bătea pe copil. Problema este următoarea- în afară, legea este strictă, bine definită pentru aceste situații. la noi, nu nouă ne este frică să scoatem pistolul, ca să nu mai spunem că ne ferim să foloim arma. Legea e în coadă de pește și tot noi avem de pierdut, din acest motiv se pierd și foarte multe procese vis a vis de uzul de armă. Toți cei care fac aceste legi sunt avocați și ăși văd interesele lor”, a precizat, pentru EVZ, un polițist.

Polițistul nu este Bruce Lee

„De frică nu au scos un pistol! Avem de-aface cu o legislație proastă și imprevizibilă. Conținutul legii este vag, prost întocmit. Dacă era în America acel bărbat era ciuruit de mult. La noi legea spune că trebuie aplicat principiul egalității de forțe, de aceea a luat unul dintre el o bâtă. Polițistul nu este Bruce-Lee. În opinoa mea, copilul trebuia îndepărtat dar asta depinde și de calitatea resurselor umane și a echipamentului”, a precizat Emil Păscuț, liderul Sindicatului Diamantul.

Potrivit lui Păscuț, polițiștii ar trebui doțați precum în alte state, cu spray-uri și pistoale cu șoc electric dar acest lucru nu este posibil la noi, atâta timp cât ne plângem că nu avem bani de benzină.