Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce s-au primit manuale în limba română la liceul german. Explicația e incredibilă
De ce s-au primit manuale în limba română la liceul german. Explicația e incredibilă

De ce s-au primit manuale în limba română la liceul german. Explicația e incredibilă

La liceul cu predare în limba germană din Timișoara s-au primit exclusiv manuale în limba română. Conducerea Inspectoratului școlar Timiș are explicații, iar directoarea școilii spune că nu e primul an în care se întâmplă acest lucru.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat că a trimis o informare Ministerului Educației cu privire la distribuirea manualelor în limba română la clasele cu predare în limba germană de la Liceul “Nikolaus Lenau”. “În cazul Liceului Teoretic «N. Lenau» Timișoara, neștiindu-se la ce manuale se va face traducerea în limba germană, au fost ridicate de la depozitul ISJ manualele sosite în limba română. Când au apărut traducerile au fost comandate manuale în limba germană și, la sosirea acestora, manualele în limba română vor fi înlocuite cu cele în limba germană. Precizăm că la toate manualele apărute în limba diverselor minorități naționale, în județul Timiș, s-au făcut comenzi conform numărului de elevi, cele care au sosit au fost distribuite la unitățile de învățământ”, a afirmat Aura Danielescu.

Deputatul Marilen Pirtea a dezvăluit ieri că elevii Liceului Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara, care este cu predare în limba germană, au primit manuale în limba română la început de an școlar. Elena Wolf, dirtectorul unității de învățământ, a explicat că le-au fost distribuite elevilor manuale în limba română pentru că cele în germană au început să fie traduse abia în vară, astfel că de abia în aceste zile au apărut primele manuale traduse, și acestea numai la anumite discipline.

Lista manualelor traduse cuprinde, momentan, următoarele materii: Consiliere, clasa a V-a și Matematica, clasa a VI-a, plus câteva manuale pentru ciclul primar.