Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > De ce nu o să votez prelungirea stării de urgență în toată România. Călin Popescu-Tăriceanu, editorial în exclusivitate
De ce nu o să votez prelungirea stării de urgență în toată România. Călin Popescu-Tăriceanu, editorial în exclusivitate

De ce nu o să votez prelungirea stării de urgență în toată România. Călin Popescu-Tăriceanu, editorial în exclusivitate

Evenimentul Zilei lansează un proiect editorial dedicat exclusiv cititorilor săi. În fiecare zi veți găsi un editorial scris de unul din liderii politici ai momentului, pe temele fierbinți ale României. Vor fi prezenți Traian Băsescu, Marcel Ciolacu, Victor Ponta, Rareș Bogdan, și Călin Popescu-Tăriceanu. Care deschide această serie de editoriale.

Unul dintre ele este că nu am văzut în motivarea autorităților pentru prelungirea stării în toată țara o analiză care să arate de ce este nevoie să o facă peste tot. Datele publice, pentru că la altele nu am acces, arată că doar o parte din județe sunt cu adevărat focare de infecție în vreme ce altele au un număr scăzut de bolnavi. Acest lucru poate fi și rezultatul impotenței autorităților de a testa mai mulți români (suntem țara care testeaza cel mai puțin din lume!!) dar și efectul unor măsuri pe care autoritățile locale le-au luat sau ale disciplinei oamenilor.

De ce, în numele unei solidarități greșit întelese, să pedepsim toate județele la grămadă? De ce nu se poate instaura starea de urgență în județele unde sunt focare? De ce nu se testează și izolează județele sau localitățile cu probleme în vreme ce locuitorii din celelalte județe, luându-și măsuri de protecție personală (în speranta că vom avea suficiente echipamente de protecție), se pot întoarce la muncă?

exclusiv evz.ro

Eu cred că solidaritatea cu cei afectați de coronavirus ne-o putem manifesta mai bine mergând la muncă și susținându-i pe cei care nu pot să o facă, decât să stăm de-a valma, bolnavi și sănătosi, pe canapea uitându-ne la televizor și așteptând mila de la guvern.

Nu o să votez pentru o stare de urgență la nivel national pentru că văd în aceste decrete și ordonanțe militare doar obligații pentru cetățeni și nici o obligație pentru autorități.

Nu o să votez pentru o stare de urgență la nivel national pentru că ea da motive autorităților să nu ne dea nici o indicatie despre ce fac ei pentru că oamenii să se poată întoarce la muncă în condiții de minimă siguranță.

exclusiv evz.ro

Nu o să mai votez pentru prelungirea stării de urgență pentru a nu hrăni și mai mult reflexele dictatoriale ale guvernanților noștri. Pentru democrația în care noi trăiam au murit prea mulți români că noi să renunțăm la ea pe o perioada prea lungă, din motive neconvingătoare. Pentru că mi-e teamă că revenirea va fi foarte grea.

În concluzie, NU O SĂ VOTEZ PENTRU PRELUNGIREA ÎN TOATĂ ROMÂNIA A STĂRII DE URGENȚĂ!

   

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ, Opinii
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: