De ce nu este bine să te speli pe dinți imediat după ce ai mâncat ciocolată

Când este bine să te speli pe dinți după ce mănânci ciocolată. Sursa Foto: Dreamstime.com

Un terapeut și specialist în igienă dentară a oferit sfaturi despre când este cel mai bine să te speli pe dinți după ce ai consumat dulciuri.

Cum să eviți problemele dentare

Nu este o surpriză faptul că dulciurile și ciocolata nu sunt recomandate de dentiști din cauza conținutului ridicat de zahăr. Acest conținut poate duce la probleme precum cariile și smalțul uzat.

Bineînțeles, să te răsfeți cu puțină ciocolată în timp ce menții o rutină bună de igienă orală este bine - dar o greșeală des întâlnită ar putea înrăutăți lucrurile.

Amanda Sheehan, igienist dentar, a oferit sfaturi despre cum putem evita problemele dentare.

Zahărul din dulciuri poate duce la acumularea de placă dăunătoare

Expertul, care lucrează la marca de pastă de dinți TePe, a avertizat despre pericolul provenit din zahăr. O cantitate mare de zahăr poate provoca acumularea de placă dăunătoare, care poate duce la carii și boli ale gingiilor:

„Deși consumul prea mare de ciocolată poate fi dăunător pentru dinți, vestea bună este că, cariile și bolile gingivale pot fi prevenite, mai ales dacă practicăm o bună sănătate orală”, a spus ea.

Iar o modalitate de a preveni problemele este să așteptați să vă spălați pe dinți după ce ați mâncat ciocolată.

Cum putem preveni problemele de igienă orală

Expertul a recomandat să așteptăm cel puțin o jumătate de oră înainte de a ne spăla pe dinți. Insistă, de asemenea, ca oamenii să se spele pe dinți înainte de culcare.

Atunci, producția de salivă este redusă pe timp de noapte. Acest lucru scade eficiența salivei în neutralizarea acizilor produși de placa persistentă. Specialistul mai recomandă o abordare de tipul „totul cu moderație" în ceea ce privește alimentele care ar putea deteriora dinții, potrivit The Mirror.

Conform ghidurilor NHS, adulții nu ar trebui să consume mai mult de 30 de grame de zaharuri pe zi. Aceștia se referă la zaharuri care sunt adăugate în alimente sau băuturi și care se găsesc adesea în ciocolată, biscuiți, băuturi carbogazoase și altele.