De ce nu a fost eliberat Dragnea. Evenimentele din culisele Justiției care au decis soarta fostului șef PSD

Liviu Dragnea a ratat miercuri o nouă şansă de eliberare, iar jurnaliştii de la Lumea Justiţiei consideră că el n-a avut nicio şansă să iasă din penitenciarul Rahova din cauza judecătorului care s-a ocupat de contestaţia depusă de fostul preşedinte al PSD.

De ce nu a fost eliberat Dragnea? Dezvăluiri despre cel considerat vinovat. Astfel, în prim-plan apare judecătorul Claudiu-Eduard Corobană, de la Tribunalul București. El a judecat miercuri, 26 mai 2021, contestația lui Liviu Dragnea.

Amintim că la această situaţie s-a ajuns după ce la 27 aprilie 2021, Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de liberare condiționată formulată de Dragnea.

În replică, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a depus o contestație la Tribunalul București. Magistraţii Judecătoria Sectorului 5 au motivat că Liviu Dragnea poate cere din nou liberarea condiţionată după 27 iunie 2021.

De ce nu a fost eliberat Dragnea?

Iniţial, Dragnea a depus cererea de eliberare condiţionată la 12 aprilie, iar instanţa a stabilit termen pentru 27 aprilie. La acea vreme, avocata Flavia Teodosiu anunţa că membrii Comisiei de liberare condiţionată de la penitenciarul Rahova dăduseră aviz favorabil pentru ieşirea din detenţie mai devreme a lui Dragnea. S-a constatat că erau îndeplinite toate condiţiile legale.

Irina Tănase, iubita lui Dragnea, mai are de aşteptat până când se va revedea cu fostul preşedinte al PSD

Dragnea se află în spatele gratiilor de la 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ulterior, el a încercat să obţină eliberarea prin mai multe căi extraordinare de atac, dar judecătorii i-au respins apelurile.  Dragnea a avut multe conflicte cu persoanele din conducerea penitenciarului. Aşa s-a ajuns să-i fie interzis dreptul la muncă după ce i-a acordat un interviu fostei consiliere, Anca Alexandrescu.

În cele din urmă, fostul lider al PSD a câştigat procesul şi orele de muncă pierdute i-au fost recunoscute. Când s-a discutat cererea de liberare condiţionată, zilele de muncă pe care nu le-a prestat au fost luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă.

Ce dezvăluie Lumea Justiţiei

„Claudiu Corobană de la TMB a judecat și respins eliberarea lui Liviu Dragnea, deși în 2018 a făcut sesizare în nume propriu la CSM fix împotriva lui Dragnea. Lumea Justiției cere Inspecției Judiciare să se sesizeze pe aspectele privind încălcarea obligației de abținere și a regimului incompatibilităților.

Corobană a înfierat cu mânie proletară acuzațiile liderilor PSD, inclusiv Dragnea, privind existența unor magistrați fideli statului paralel. A avut fostul președinte al PSD Liviu Dragnea vreo șansă să fie eliberat condiționat, în contextul în care printre judecătorii care l-au ținut după gratii s-au numărat magistrați care l-au reclamat la CSM pentru încălcarea independenței sistemului judiciar?

Suntem convinși că Dragnea nu a avut nicio șansă. Iată și de ce avem această convingere fermă: printre semnatarii unei scrisori prin care liderii PSD au fost înfieraţi cu mânie proletară pentru o serie de declarații din anul 2018 (când aceștia au reclamat existența unor magistrați aserviți statului paralel), s-a numărat și judecătorul Claudiu-Eduard Corobană de la Tribunalul București, cel care miercuri, 26 mai 2021, a judecat contestația lui Liviu Dragnea și a decis că acesta trebuie să rămână în închisoare, în pofida recomandărilor favorabile ale comisiei de liberări condiționate din penitenciarul Rahova.

Magistratul TMB Claudiu-Eduard Corobană a semnat în nume propriu sesizarea antiDragnea trimisă la CSM de către Forumul Judecătorilor din România (asociație a magistraților #rezist).

Lumea Justiției sesizează Inspecția Judiciară prin prezentul articol, în vederea stabilirii dacă ne aflăm în fața unei abateri disciplinare constând în încălcarea regimului privind incompatibilitățile și nerespectarea obligației de abținere”, arată luju.ro.