De ce își sărbătoresc monarhii britanici ziua de naștere de două ori pe an?

De ce își sărbătoresc monarhii britanici ziua de naștere de două ori pe an? Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Regele Carol al III-lea s-a născut pe 14 noiembrie, dar se pare că va continua tradiția monarhilor britanici și va celebra sărbătoarea pentru a doua oară - abia mai târziu.

Fostul prinț Charles, acum regele Carol al III-lea, își aniversează 74 de ani de naștere - prima sărbătoare ca monarh și prima zi de naștere fără mama sa, Elisabeta a II-a. Cu toate acestea, în ciuda cultului familiei regale, în Marea Britanie nu sunt planificate festivități și sărbători în masă în această zi - totul este despre tradiția stabilită de a sărbători o zi de naștere de două ori pe an.

Potrivit CNN, „sărbătorile oficiale de naștere pentru monarhi au adesea loc la o dată diferită de ziua de naștere reală a regelui sau a reginei. Mai ales când ziua de naștere nu este vara.

De exemplu, regele Edward al VII-lea s-a născut pe 9 noiembrie, dar și-a sărbătorit ziua de naștere în mai sau iunie - în aceste luni au fost mai multe zile însorite și, prin urmare, mai multe oportunități de a organiza o paradă festivă. Regina Elisabeta a II-a a continuat această tradiție - de fapt, s-a născut pe 21 aprilie, dar serbările în masă aveau întotdeauna loc la începutul lunii iunie. Se pare că Carol al III-lea va prelungi și tradiția de a-și sărbători ziua de naștere de două ori pe an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum este ziua de naștere a monarhului britanic?

Totuși, asta nu înseamnă că monarhii britanici nu își sărbătoresc deloc adevăratele zile de naștere: de obicei au o cină „pentru ei” și, în loc să-i salute pe regi (și regine), salută lovituri de tun. Dar mai întâi, trupa de cavalerie a Curții de la Palatul Buckingham va interpreta în mod tradițional „La mulți ani”.

De ce lui Carol al III-lea nu-i place ziua lui de naștere?

Pe când încă Prințul Charles, moștenitorul tronului și-a sărbătorit 40 de ani de naștere - aceasta a rămas în memoria lui Carol al III-lea ca fiind cea mai incomodă zi de naștere din viața lui. O petrecere uriașă organizată în cinstea sa drept urmare, prințul și-a petrecut seara făcându-și drum printre mulțimile de oaspeți, dând mâna cu toată lumea și discutând politicos cu cei invitați. Ce să faci, așa este soarta viitorului rege.

https://www.mentoday.ru/