Evenimentul Zilei > Horoscop > De ce fură femeile bogate? Bună întrebare! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
De ce fură femeile bogate? Bună întrebare! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

De ce fură femeile bogate? Bună întrebare! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

În weekend, odihna contează mult, te refaci pentru eforul pe care îl anticipezi. Sâmbătă ai o zi vesela, cu multă lume în jur, te relaxezi şi te distrezi. Petrecere frumoasă de Sf. Maria!

15,16 august

 

De ce fură femeile bogate? Bună întrebare! HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 15 august s-au născut Napoleon Bonaparte, T.E. Lawrence, Sir Walter Scott, Sri Auribindo, Sylvie Vartan, Ion Chinezu, Zoe Băicoianu. Pe 16 august s-au născut Madonna, Pierre Richard, Alexandru Agache, Filaret Barbu, Virgil Ierunca, Florin Bogardo, Gabriela Melinescu, Gelu Solomonescu, Ion Gheorghe, Ovid Crohmăliceanu.

Pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului. 16 august, Sf. Mahramă a Domnului. Sf. Martiri Brâncoveni şi Sf. Iosif de la Văratec.

La Mulţi Ani! Celor care îşi sărbătoresc onomastica, sau ziua de naştere, în acestă zi importantă.

De acum se pot face nunţi, iar, astrologic şi statistic vorbind, cele mai bune zile sunt duminicile, după vechea datină, de 16, 23 şi 30 august. Sigur, unii încep nunţile de sâmbăta, ca să ţină şi duminica… iar alţii aşteaptă toamna ca să se mai potolească căldura şi să iasă tulburelul.

În vechime, în istoria noastră, a dacilor, istorie pe care veneticii vor să ne facă să o uităm, ei bine, era a doua şi a treia zi a sărbătorii Marei Zeiţe Hera, fiica mai mare a lui Cronos şi a Rheei, soţia Marelui Zeus, Regină peste oameni şi zei. Soţie devotată, care apără familia şi maternitatea. Prin unele locuri din Dacia, sub influenţa cabiră şi tracică se vorbea şi de zeiţa Kerses, „nuntă, casătorie”. În alte părţi se pomenea de Hesta, sau Vesta.

Hera este des pomenită în miturile Olipului despre energia cu care îşi apăra familia, prigonind pe bastarzii semi-zei, pe care frivolul Zeus, soţul dar şi fratele ei, îi semăna prin lume.

Hera, Juno sau Junona, protectoarea matroanelor romane, a familiei şi a maternităţii era sărbătorită de romani şi la 1 martie.

Este interesant de observat cum, la un moment dat în cursul istoriei, Marii Zei devin infertili, nu mai pot să aibe copii. Astfel Marea Zeiţă Pallas Atena, protectoarea aheilor, s-a născut din capul Marelui Zeus. Se pare că imortalitatea aducea, la un momend dat, sterilitatea. Clonare, reproducere asexuată, sau altceva ce nici nu ne duce gândul?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.