Despre pasiunea doctorului Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, pentru medicina de urgență s-au scris pagini întregi. Medicul român de origine palestiniană, născut în Siria, s-a specializat în anestezie-terapie intensivă și a pus în funcțiune, în urmă cu 25 de ani, sistemul de salvare SMURD. Despre viața sa de familie însă, niciun cuvânt.

Cel care a vorbit despre cum este Raed Arafat în particular a fost Wargha Enayati, fost coleg de facultate și cel mai bun prieten al secretarului de stat. „Ne știm de 30 de ani, am fost studenți, eu venind din Germania. S-a creat un grup de prieteni foarte apropiați, suntem prieteni și acum. Am stat împreună în același camin, la Cluj, în căminul B13”, a povestit Enayati în emisiunea Andreei Esca, de la Europa FM. „Pot să vă spun că profesional, din păcate, era la fel de nebun ca și acum”, a adăugat prietenul lui Arafat.

Sfătuit să nu se însoare

Wargha Enayati a vorbit despre un incident care prevestea viața pe care urma să o aleagă Arafat. „Mama mea venea din Germania să mă viziteze, iar noi deja eram ca o familie. La un moment dat, Raed a fost dat afară din Cluj și a fost trimis la Târgu Mureș. («Comportamentul nepotrivit era încercarea de a înființa primul departament de terapie-intensivă acolo», a ținut să precizeze Arafat). Mama a zis: «trebuie să vorbim cu Raed, nu se mai poate! Trebuie să se căsătorească. Mama lui nu e aici și trebuie să avem grijă de el». I-am zis: «Ok, mamă, încearcă!». Și am lăsat-o trei zile la Târgu-Mureș, cu Raed. Când m-am întors, mi-a zis: «Wargha, și dacă vrea să se căsătorească, te rog din tot sufletul, și-l rog și pe Raed, să nu o facă, pentru că viața lui e o nebunie!». Era zi și noapte cu telefoanele în jurul lui…”.

Te-ar putea interesa și: