Evenimentul Zilei > International > David Cameron, declarații de ULTIMĂ ORĂ despre BREXIT în fața PARLAMENTULUI. CE ARE DE GÂND premierul Marii Britanii
David Cameron, declarații de ULTIMĂ ORĂ despre BREXIT în fața PARLAMENTULUI. CE ARE DE GÂND premierul Marii Britanii

David Cameron, declarații de ULTIMĂ ORĂ despre BREXIT în fața PARLAMENTULUI. CE ARE DE GÂND premierul Marii Britanii

Vești de ultimă oră venite din parlamentul britanic după Brexit. Premierul Regatului Unit, David Cameron, a declarat că țara sa nu este în acest moment pregătotă să invoce articolul 50.

”În acest moment, Regatul Unit al Marii Britanii nu va invoca articolul 50. Invocarea acestuia articvol va fi făcută de viitorul premier. Este o decizie suverană, de aceea vom cominica Consiliului European și Parlamentului European că nu este momentutul să facem acest lucru”, a spus David Cameron în fața parlamentarilor britanici.

”Trebuie să discutăm cu partenerii noștii din toată lumea. Așa cum am spus țara are nevoie de un nou premier și un nou guvern pentru a o duce pe o nouă direcție. Cred că trebuie să rămânem cu imaginea unei Mari Britanii puternică, respectată. Aceasta a fost declarația mea în fața camerelor parlamentului britanic”, a continuat șeful executivului de la Londra.

Referitor la plecarea Regatului din cadrul UE, reprezentanții Scoției i-au spus premierului David Cameron că regiunea lor este parte a UE.

”Dacă va fi nevoie de un referendul de separare (a Scoției de Marea Britanie), așa să fie”, a spus reprezentantul scoțian în parlamentul britanic, evidențiând că cei care au susținut campania ”leave” nu au niciun plan de despărțire de UE.

”Trebuie să ne concentrăm să asigurăm viitorul țării și inclusiv al Scoției”, i-a răspuns David Cameron reprezentantului scoțian.

Premierul Marii Britanii susține că țara sa ar trebui să rămână membră în restul organizațiilor internațioanle.

”Cred că trebuie să rămâne membrii ai resturilor organizațiilor internaționale: NATO, G7 și așa mai departe”, a spus Cameron.