„Dau şi 1.000 € pentru un bilet la Euro!“

„Dau şi 1.000 € pentru un bilet la Euro!“

Disperaţi, suporterii sunt dispuşi să cumpere tichete la suprapreţ.

Procedurile aplicate de Federaţia Română de Fotbal pentru a comercializa biletele de intrare la cele trei meciuri pe care echipa naţională urmează să le susţină în Grupa C a Campionatului European de la vară i-au scos din sărite pe suporterii tricolorilor.

Fanii au invadat forumurile ziarelor, în condiţiile în care la telefoanele de la „Casa Fotbalului“ nu le răspunde nimeni, pentru a-i pune la zid pe federali. Suporterii semnalează diverse anomalii, contestând vehement sistemul tragerii la sorţi, precum şi modul în care FRF s-a achitat de obligaţii în zilele care au urmat procesului de vânzare.

Spre exemplu, unele mailuri primite de fani de la FRF nu cuprind niciun mesaj! Cei care au primit mailuri goale se pot considera băgaţi în seamă de FRF. Mai grav este că există destule persoane care au achitat contravaloarea biletelor, au participat la tragerea la sorţi, însă n-au fost înştiinţaţi dacă au fost aleşi sau nu de calculator. Sistemul tragerii la sorţi i-a dezavantajat clar pe suporterii fideli ai echipei naţionale, mulţi dintre ei rămânând fără tichete, oferindu- le prilejul bişniţarilor să prospere. „Mă consider nedreptăţit“ Cornel Coman, din Târgovişte, ne-a telefonat ieri, revoltat, la redacţie, arzând de nerăbdare să-şi spună oful. Omul s-a prezentat drept un suporter fidel al tricolorilor şi nu concepe să rateze prezenţa la Euro 2008, chiar dacă FRF nu l-a desemnat câştigător.

„Am fost şi la Euro 2000 şi am vrut să cumpăr bilete şi pentru Euro, dar n-am fost printre cei traşi la sorţi. Mă consider nedreptăţit, fiindcă însoţesc aproape peste tot echipa naţională. La vară aş fi vrut să-mi petrec concediul în Elveţia, unde ajung destul de des, cu afaceri. Am posibilităţi financiare, aş avea unde să locuiesc în Zürich (n.r. - oraşul în care tricolorii vor înfrunta, în primele două jocuri din grupă, Franţa şi Italia). Sunt dispus să cumpăr bilete la suprapreţ, de la bişniţari. N-am de ales. Dau şi 1.000 de euro (n.r. - de peste zece ori mai mult faţă de preţul oficial al unui tichet de categoria a II-a) pe un bilet!“.

Un alt suporter, Eugen Ovidiu, reclamă disfuncţionalităţile sistemului: „Din păcate, eu nu am primit absolut niciun răspuns de la federaţie, nici măcar acum, la 48 de ore de la tragerea la sorţi“. Ce le răspunde Mircea Sandu contestatarilor de pretutindeni? „Sunteţi un neam de suspicioşi, fiindcă luaţi sau daţi şpagă! Aşa se explică modul în care este tratat subiectul biletelor!“.

REVOLTĂ „Împărţirea a fost de toată jena“

Corul nemulţumiţilor s-a răspândit în toată ţara. Un grup de suporteri statornici din Albota (Argeş) ai naţionalei au tăbărât cu acuze asupra federaţiei. Piteştenii contestă metodologia utilizată la împărţirea biletelor, bănuind federaţia de nereguli. Primarul din Albota şi „supuşii“ săi au declarat război celor de la FRF, pe care îi acuză că şi-au bătut joc de oameni. Edilul-şef Ion Dumitru e cel mai supărat. Cunoscuţi în toată lumea „De ce n-au vândut biletele prin alte metode şi a fost nevoie să se facă de râs în faţa unei lumi întregi, atunci când s-a demonstrat că sistemul tragerii la sorţi ar fi cel puţin dubios?“, se întreabă, retoric, Ion Dumitru, care nu ratează niciun meci al tricolorilor, fie că acesta are loc la Bucureşti, Constanţa sau Amsterdam. Împreună cu mai mulţi localnici, primarul a făcut înconjurul Europei, în dorinţa de a însoţi naţionala, având asupra lor un banner pe care scria: „România - Albota - Argeş“.

În biroul primarului stau la loc de cinste tricourile cu autografele lui Mutu şi Chivu, obţinute imediat după partida din preliminarii cu Slovenia. „Împărţirea biletelor a fost de toată jena“, întăreş- te Ion Dumitru. Consătenii se laudă că, în frunte cu primarul, au promovat numele comunei lor şi al României prin toată Europa. „Veneau şi ne filmau de la televiziuni din străinătate. S-a vorbit despre noi în toată lumea“, se mândreşte un localnic, care ocupă şi funcţia de antrenor la echipa locală de fotbal din Albota. Diaspora acuză: „Ceva pute!“ „M-am înscris pe site pe 28 ianuarie, la ora 0.00, deci printre primii, pentru a cumpăra patru bilete: două la meciul cu Franţa şi două la meciul cu Italia. Imediat am comandat băncii mele, BNP Paribas, un transfer de 382,61 euro“, ne semnalează, din Paris, Alexandru Stoica, inginer stabilit de zece ani în Franţa.

Suporterul şi-a spus, pe larg, povestea: „Pe 4 februarie am primit de la bancă o confirmare a faptului că beneficiarul, Federaţia Română de Fotbal, a primit banii mei. Pe 5 februarie am trimis mail la frf2008@frf.ro în care am expediat copii de pe paşaportul meu şi al soţiei, precum şi o copie după fişa de transfer bancar, cerând să-mi confirme primirea banilor. Am aşteptat câteva zile, şi, într-un final, am primit răspuns un mail gol! Am accesat recent site-ul FRF, în care mi-am introdus CNP-ul. Am fost recunoscut de soft. Abia atunci am avut confirmarea că am participat, de fapt, la tragerea la sorţi!“, susţine Stoica.

„Nu mi se pare în regulă modalitatea de a vinde bilete adoptată de FRF. Au cam aburit-o la acest capitol! Ceva pute acolo, dar n-avem probe. Am sunat şi la federaţie, dar nu mi-a răspuns nimeni la telefon. Mai simplă ar fi fost metoda: «Primul venit, primul servit!». Aşa se vând biletele pe internet, la marile concerte de muzică, la fel procedează şi UEFA. Te înscrii pe site şi afli pe loc dacă ai sau nu bilet. Nu-mi mai rămâne decât să încerc să-mi cumpăr bilete prin federaţia franceză, la meciul Franţa- România, fiindcă posed şi paşaport francez“.

Ne puteți urmări și pe Google News