Evenimentul Zilei > Justitie > Daniel Funeriu a fost audiat la DNA. Fostul ministru nu a vrut să facă comentarii despre dosarul Microsoft
Daniel Funeriu a fost audiat la DNA. Fostul ministru nu a vrut să facă comentarii despre dosarul Microsoft

Daniel Funeriu a fost audiat la DNA. Fostul ministru nu a vrut să facă comentarii despre dosarul Microsoft

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a fost audiat la DNA în dosarul Microsoft. Funeriu este unul dintre cei nouă foşti miniştri vizaţi în dosarul Microsoft, el fiind acuzat de abuz în serviciu.

Pe 26 septembrie, DNA a cerut începerea urmării penale pentru nouă foşti miniştri (Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Şerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu şi Mihai Tănăsescu). Aceştia au fost acuzaţi de fapte de corupţie în dosarul cumpărării de licenţe Microsoft.

Pe 3 octombrie, preşedintele Traian Băsescu a semnat avizul pentru începerea urmării penale în cazul lui Daniel Funeriu, Gabriel Sandu, Adriana Ţicău, Alexandru Athanasiu şi Mihai Tănăsescu.

Ieri, la DNA, s-a prezentat Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, pentru a prezenta probe în apărarea sa şi a da o declaraţie. Surse DNA, citate de Mediafax, au declarat că lui Sandu nu i-a fost adusă la cunoştinţă nicio învinuire, astfel că demnitarul nu are calitate în acest caz.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: