UPDATE. Au apărut primele informații din cadrul CEx al PSD. Corespondentul EvZ de la Constanța a dezvăluit că discuțiile în sânul social-democraților sunt aprinse.

Evenimentele din ultima perioadă i-a făcut pe unii dintre politicieni să adere la ideea ca PSD să iasă de la guvernare, lucru neagreat de premierul Viorica Dăncilă.

Mai mult, tensiunile din partid și-au spus cuvântul, iar Claudiu Manda a ajuns să se certe cu Marian Oprisan.

———————————————————————————————————

Știre inițială

Gabriela Firea nu și-a ascuns simpatiile pentru președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Primarul Capitalei a taxat dur candidatura lui Mircea Diaconu la Cotroceni, Firea considerând că o variantă mai bună ar fi fost desemnarea lui Tăriceanu ca posibil contracandidat al lui Iohannis.

„Suntem îngrijorați si ar fi hilar să afișăm un optimism exagerat. Mi as dori ca presedintele, premierul si toate partidele să se gândească în primul rând la cetățeni. Doamne fereste de o catastrofă în care instituțiile să funcționeze la maxim.

Cu un guvern intrat un criză nu vor mai funcționa instituțiile statului. Soluția ar trebui să vină de la cei care au creat criza. Condițiile ca intram la guvernare doar dacă se pun niste conditii nu este în regulă. Cred ca presedintele tarii nu trebuie să ignore o astfel de situație. În comitetul executiv nu a cerut nimeni ieșire a de la guvernare.

Nu vrem să fim părtași la o criză în care instituțiile statului să nu.poate funcționa. O țară care trebuie să fie guvernată trebui e să aibă funcționale toate instituțiile. Remaniere a s- a intamplat din cauza esuarii negocierilor. Cei care depun moțiunea de cenzură ar trebui să aibă soluții ptr guvernare. Dacă moțiunea va trece în parlament se trece la restructurare.. Cu Victor Ponta se poate negocia ptr binele tarii.. Nu am inteles de ce e mai bun dl Diaconu față de dl Tăriceanu. Îl apreciez pe Diaconu ca actor, dar Tăriceanu este cu 10 etaje mai sus, a declarat Firea la Mamaia.

Viorica Dăncila nu a făcut comentarii.

Te-ar putea interesa și: