Viorica Dăncilă l-a numit vineri pe Doru Frunzulică, fost europarlamentar PSD, în funcția de secretar de stat și șef al Departamentului pentru armamente din Ministerul Apărării. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial. Frunzulică l-a înlocuit pe Andrei Ignat, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, informează G4media.

Doru Frunzulică, în vârstă de 60 de ani, a fost europarlamentar (fost coleg cu Viorica Dăncilă) și deputat în Parlamentul României din partea PSD. Este absolvent al Facultății de Electronică şi Telecomunicaţii (Politehnica Bucureşti), are un doctorat în economie la ASE București și a absolvit mai multe cursuri în zona de securitate (Colegiul de Studii Strategice şi Economia Apărării, Centrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall – Germania, Curs – „Intelligence & Democracy” – Monterey, SUA, DEA Cursuri postuniversitare în „ştiinţe politice şi economice” – Universitatea Europei, Paris). Frunzulică a intrat în Parlamentul European în 2014 din partea Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), iar apoi s-a înscris în PSD.

Pe 14 martie, poziția Grupului S&D a fost în favoarea adoptării unei Rezoluții în Parlamentul European care stabilea că Rusia nu mai e un partener strategic al UE, dar numeroși membri nu au respectat decizia. Printre ei s-a numărat și Doru Frunzulică.

Departamentul pentru armamente este o instituție-cheie în gestionarea marilor contracte de tehnică militară, organizând licitațiile și celelalte proceduri de achiziție.