Evenimentul Zilei > Politica > Dan Voiculescu vede România într-un moment de cotitură. Are soluția pentru a depăși criza
Dan Voiculescu vede România într-un moment de cotitură. Are soluția pentru a depăși criza

Dan Voiculescu vede România într-un moment de cotitură. Are soluția pentru a depăși criza

Dan Voiculescu, om de afaceri și politician cu experiență, vede România îndreptându-se către un blocaj instituțional.

Criza ce se prefigurează la orizont are la bază refuzul președintelui Klaus Iohannis de a accepta propunerea PSD pentru funcția de premier și, în același timp, respingerea social-democraților a unui nou guvern liberal.

„După adoptarea moțiunii de cenzură depusă de PSD și declarația ulterioară a președintelui Iohannis, România pare să se îndrepte, din nou, către un blocaj instituțional. Foarte probabil, președintele nu va accepta propunerea PSD, în timp ce majoritatea nou creată va respinge o revenire la guvernul Orban”, scrie Dan Voiculescu pe blogul personal.

Fostul lider al Partidului Conservator crede că „atât Constituția, cât și Regulamentele parlamentare permit spații de manevră”, astfel că ambele tabere se pregătesc pentru „un război de uzură care afectează societatea românească în ansamblu”. Din fericire, arată Dan Voiculescu, „pe lângă cele două variante menționate anterior mai există și o a treia cale: o rupere de ritm, o soluție guvernamentală pe care nici PSD, nici PNL nu o pot respinge”.

Voiculescu nu dezvăluie care este soluția, dar afirmă: „Pe lângă beneficiile evidente pentru imaginea și stabilitatea României, o astfel de soluție ar fi ușor de acceptat și de către PNL (care ar avea ocazia să îndepărteze rapid balastul imaginii negative create de măsuri controversate precum cele 25 de Ordonanțe de urgență adoptate noaptea, unele dintre ele fără avizele necesare) și de către PSD (care înțelege că, după rezultatele înregistrate la alegerile prezidențiale și europarlamentare, guvernarea i-ar fi, în acest moment, mult prea greu de administrat)”.

În concluzie, „cum se scrie istoria? Cu ruperi de ritm”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: