Evenimentul Zilei > Actualitate > Dan Voiculescu anunţă întoarcerea la statul mafiot: Nu avem toată Puterea până nu luăm şi Justiţia
Dan Voiculescu anunţă întoarcerea la statul mafiot: Nu avem toată Puterea până nu luăm şi Justiţia

Dan Voiculescu anunţă întoarcerea la statul mafiot: Nu avem toată Puterea până nu luăm şi Justiţia

Uniunea Social Liberală (USL) este la putere, dar multe pârghii au rămas la preşedintele Traian Băsescu, a declarat, aseară, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu. Totodată, acesta a vorbit despre motivele care au stat la baza demisiei sale din Senat, precizând că "nu moare" Parlamentul fără el şi nici el fără Parlament.

"USL este la putere. Românii s-au bucurat de un prim semnal: guvernul USL, şi-au pus speranţa în guvernul USL, dar, după părerea mea, multe pârghii au rămas încă la Traian Băsescu, iar pârghiile pe care el le are sunt bazate numai şi numai pe şantaj. Are dosare despre judecători, despre procurori, are dosare despre oamenii politici şi nu face decât să le arate dosarele atunci când ei îndrăznesc să gândească altfel decât el. Marea mea supărare porneşte şi de la faptul că, atunci când a respins proiectul meu de lege, Comisia de buget-finanţe s-a bazat pe punctul de vedere al Guvernului Ungureanu. Mi se pare strigător la cer ca o comisie, când ai majoritate în Parlament, să meargă pe punctul vedere al Guvernului Ungureanu", a declarat Dan Voiculescu la Antena 3.
Totodată, Dan Voiculescu a precizat că şi-a depus ieri demisia din Senat din două motive.
"La începutul sesiunii parlamentare am depus proiectul, am aşteptat toată sesiunea parlamentară şi nu s-a întâmplat nimic bun. Şi astăzi, pe ordinea de zi a Senatului, proiectul meu era la punctul 20. Mi-am dat demisia şi sper că senatorii au înţeles motivul, motiv pentru care au trimis înapoi la comisie proiectul de lege. Şi sper din tot sufletul ca USL să-şi impună punctul de vedere în proiectul de lege", a mai spus Dan Voiculescu.
„Durerea mea, supărarea mea, demisia mea este că nu a fost aprobat un amendament de către comisia de buget-finanţe în cazul evazioniştilor. E un lucru pe care eu nu l-am suportat. Le-am spus colegilor că eu nu pot trăi fără o explicaţie la această respingere”, a mai spus omul politic.
„Nu mă răzgândesc. Decizia e fermă şi irevocabilă”, a adăugat Voiculescu, precizând: „Nu moare Parlamentul fără mine şi nici eu fără Parlament”

Prin demisia lui Dan Voiculescu, acesta scapă de magistraţii de la Curtea Supremă, spaima tuturor parlamentarilor. Dan Voiculescu este acuzat că şi-a utilizat poziţia politică pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ mult mai mic decât cel real. El a fost trimis în judecată în 2008, alături de 12 persoane: angajaţi din Ministerul Agriculturii, Serviciului Privatizare al A.D.S şi şefii ICA.
CITIŢI ŞI:

  • Motivul real al demisiei lui Voiculescu
  • Fuga de Justiţie, adevăratul motiv al demisiei lui Dan Voiculescu din Senat

</puniunea>