Evenimentul Zilei > Justitie > Dan Voiculescu CERE DESPĂGUBIRI pentru condițiile din ÎNCHISOARE
Dan Voiculescu CERE DESPĂGUBIRI pentru condițiile din ÎNCHISOARE

Dan Voiculescu CERE DESPĂGUBIRI pentru condițiile din ÎNCHISOARE

Dan Voiculescu cere despăgubiri pentru condițiile necorespunzătoare suportate în închisoare, la patru luni după ce a fost eliberat condiționat. Cererea a fost făcută în baza Legii recursului compensatoriu.

Astfel, Judecătoria Sectorului 5 analizează, joi, cererea lui Dan Voiculescu. Conform spuselor lui Tudorel Toader, ministrul Justiției, va oferi despăgubiri între 5 şi 8 euro pentru deţinuţii care au executat integral pedepsele în condiţii necorespunzătoare înainte de intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu, scrie Adevărul.ro. 

Reamintim că Dan Voiculescu nu a plătit nici prejudiciul în dosarul ICA, în care a fost condamnat, şi nici cheltuielile de judecată. Omul de afaceri a fost eliberat condiţionat, în urma executării unei treimi din pedeapsa de 10 ani primită, în 2014, în dosarul „ICA”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.