Evenimentul Zilei > Actualitate > Dan Roman (atacant): ”Am căzut de papagal în povestea asta!” Cum a fost REFUZAT sportivul de primarul Timișoarei
Dan Roman (atacant): ”Am căzut de papagal în povestea asta!” Cum a fost REFUZAT sportivul de primarul Timișoarei

Dan Roman (atacant): ”Am căzut de papagal în povestea asta!” Cum a fost REFUZAT sportivul de primarul Timișoarei

Unul din atacanții liber de contract de la CFR Cluj a fost negociat de oficialii ACS Poli Timișoara să se alăture echipei, dar la o zi după ce a bătut palma cu tehnicul a aflat că nu mai vine, nefiind droit de primarul orașului.

Primarul Nicolae Robu ar fi descis, scriu jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor, ca  atacanții Dan Roman și Bojan Golubovic nu sunt potriviți pentru echipa care, la limită, a rămas în Liga I. Iar asta, arată aceeași sursă, după ce Roman semnase deja contractul în prezența oficialilor clubului timișorean.

”Duminică seara, am vorbit cu Radu Birlica și am convenit ca luni să merg la Timișoara să semnez contractul. Am plecat de la Cluj, 400 de kilometri, am mers la sediul clubului și am semnat pe un an. Eu am mers pe încredere, nu am cerut numărul de înregistrare. Birlica mi-a zis că președintele clubului, Drăgoi, este plecat din țară, dar că nu va fi nicio problemă! Mi-a spus că toată lumea la club mă vrea”, a povestit Roman pentru Gazeta Sporturilor. A doua zi, atacantul a fost apelat de Birlica: “M-a anunțat că primarul nu e de acord să vin la Poli. La fel a zis și de Golubovic. Mi-a explicat că a încercat să-l convingă pe primar. Ce să-l convingă? Cum adică să-l convingă pe primar? Am căzut de papagal în povestea asta. M-au mai și rugat să vorbesc cu Vașvari, cu Batin, cu Eric, cu Trtovac să vină la Timișoara”.

Robu: ”Vrem să dăm o șansă tinerilor”

În replica, edilul timișorean a declarat pentru aceeași publicație că s-a opus transferului pentru că în locul unor sportivi ”bătrâni” merită o șansă tinerii din centrul de pregătire de la Timișoara: ”Noi nu aducem atacanți bătrâni, am stabilit niște principii. Trebuie să le dăm șanse copiilor de la centrul nostru. Dacă ne decidem să aducem din afară, trebuie să respecte principiile astea. Să dea goluri și să fie tânăr. Mai avem un criteriu, pretențiile financiare. El a căzut la unul dintre cele trei criterii, nu mai știu la care". Conform Transfermarkt.com, Dan Roman a marcat 20 de goluri în 132 de meciuri jucate în Liga 1.