Dan Motreanu evidențiază oportunitățile aduse de Uniunea Europeană pentru România

Dan Motreanu evidențiază oportunitățile aduse de Uniunea Europeană pentru România

Dan Motreanu, eurodeputat, argumentează că integrarea în Uniunea Europeană oferă românilor oportunitatea de a trăi o viață îmbunătățită. De la momentul aderării și până în prezent, România a beneficiat de 92 de miliarde de euro din fondurile UE, contribuind, în același timp, cu 30 de miliarde de euro.

Liberalul a menționat rezultatele unui sondaj care indică că 74% dintre românii chestionați au exprimat intenția de a vota la alegerile europarlamentare, conform celui mai recent Eurobarometru. De asemenea, 65% dintre respondenți consideră că aderarea la UE a adus beneficii tangibile României.

Dan Motreanu, despre beneficiile apartenenței României la UE

„Este corect ca oamenii să cunoască adevărul, să combatem minciunile extremiștilor care vorbesc despre „tributul” pe care România l-ar plăti UE! Probabil confundă UE cu țara lor favorită, Rusia, rușii fiind cei care au spoliat România în anii ocupației sovietice”, a transmis Dan Motreanu.

Europarlamentarul afirmă că PNL este membru al Partidului Popular European (PPE), cel mai mare grup politic european, ceea ce facilitează apărarea intereselor naționale în calitate de reprezentanți în Parlamentul European.

Ne puteți urmări și pe Google News

În contrast, extremiștii din Occident, cu care se aliază extremiștii locali, votează, în majoritatea cazurilor, împotriva alocării de fonduri pentru Europa de Est, inclusiv pentru România.

„Împreună cu colegii din grupul PPE, am obținut fonduri în valoare de 40 de milioane de euro pentru fermierii români afectați de afluxul de cereale ieftine din Ucraina.

Am obținut votul Parlamentului European pentru subvenții mai mari pentru agricultorii români, pe baza unui amendament depus împreună cu mai mulți europarlamentari români. Am solicitat Consiliului UE să accelereze procesul de convergență al plăților directe din cadrul Politicii Agricole Comune”, a mai menționat Dan Motreanu.

Progresele făcute pentru România în ultimii ani

Dan Motreanu mai afirmă că au fost introduse amendamente favorabile României în Raportul privind crearea platformei Tehnologii Strategice pentru Europa (STEP), care a fost aprobat de Parlamentul European.

Chiar el a avut responsabilitatea pentru acest raport din partea grupului PPE. Ca rezultat al acestuia, Comisia Europeană a virat României 642 de milioane de euro ca prefinanțare pentru implementarea STEP. Acest lucru, spune eurodeputatul, reprezintă un pas important în susținerea dezvoltării tehnologice și a inovației în țară.

Uniunea Europeană, Republica Moldova

Sursa foto: Arhiva EVZ

De asemenea, s-a obținut votul favorabil al Parlamentului European pentru sprijinirea regiunilor care se confruntă cu scăderea forței de muncă, migrația tinerilor și cu o pondere redusă a persoanelor cu educație superioară.

A fost aprobat și „Mecanismul de Stimulare a Talențelor”, pentru care Dan Motreanu a responsabilitatea din partea grupului PPE.