DAN CHIORU, TEMUTUL INTERLOP ȘI TRAFICANT DE DROGURI, a distrus TEHNICA DE SUPRAVEGHERE INSTALATĂ de DIICOT în casa sa. Primea informații din INTERIORUL POLIȚIEI.

DAN CHIORU, TEMUTUL INTERLOP ȘI TRAFICANT DE DROGURI, a distrus TEHNICA DE SUPRAVEGHERE INSTALATĂ de DIICOT în casa sa. Primea informații din INTERIORUL POLIȚIEI.

Puternica rețea de trafic de droguri Dan Chioru – Petru Pitcovici a fost destrucurată de procurorii DIICOT după o sesizare primită de la ofițerii Departamentului de Informații și Protecție Internă. Avocatul lui Dan Chioru a fost Aurelian Bădulescu, chiar actualul viceprimar PSD – UNPR al Bucureștiului. Dan Simion Sandu, cunoscut și ca Dan Chioru este un influent membru al lumii interlope din Capitală, iar Pitcovici,cel care îl proteja, un ofițer de poliție cu vechime, la momentul arestării sale el lucrând în cadrul Direcției Generale Anticorupție. Pitcovici a încercat să afle informații utile lui Chioru de la doi din șefii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din IGP, susține siteul de știri EraNews.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au reușit să finalizeze ancheta și să sesizeze judecătorii cu dosarul în care sunt trimise în judecată două personaje foarte influente în mediile lor – Dan Simion Sandu zis Dan Chioru și ofițerul Direcției Generale Anticorupție, Petru Pitcovici, polițist cu peste zece ani vechime în structurile speciale ale poliției dar și extrem de controversat. Dan Chioru, un foarte cunoscut personaj mediul underground din București, este judecat pentru trafic de droguri în timp ce Pitcovici a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru favorizarea lui Chioru, în sensul protecției acestuia pentru ca traficantul să scape eventual de dosarul penal de la DIICOT. 

Sursele EraNews spun că oamenii de la care a pornit dosarul traficului de droguri sunt ofițerii Departamentului de Informații și Protecție Internă care în octombrie 2015 sesizau DIICOT cu privire la mai mulți cetățeni români implicați în activități infracționale privind traficul cu droguri, în cazul de față fiin vorba de cocaină.

Investigația mergea însă destul de greu spun sursele EraNews. Între timp ofițerii DIPI și procurorii de la Combaterea Crimei Organizate s-au prins de probleme și, mai mult, au făcut descoperiri importante.

Ne puteți urmări și pe Google News

Viceprimarul avocat 

Mai exact, în martie anul acesta anchetatorii au constatat că tehnica de supraveghere video care fuseseră amplasată în spatele locuinței lui Dan Chioru a fost scoasă din uz și sustrasă de persoane care nu au fost identificate. Lucru care arată clar că Dan Simion Sandu, zis Dan Chioru cunoștea cu foarte mare precizie locul unde era instalată tehnica DIPI. 

Mai mult, un partener de-al lui Dan Chioru, Bogdan Emanuel Paraschiv a povestit că după identificarea locului unde a fost ascunsă tehnica de înregistrare și sustragerea acesteia Simion a plecat câteva zile de la domiciliu și nu a mai răspuns la telefon.

Anchetatorii spun că Pitcovici este cel care i-ar fi divulgat lui Dan Simion existența tehnicii. 

Pe de altă parte, interesant este că unul din avocații lui Dan Chioru a fost nimeni altul decât actualul viceprimar al Bucureștiului din partea PSD – UNPR, Aurelian Bădulescu. Pe 11 iulie Bădulescu i-a anunțat pe procurorii DIICOT că numai poate fi avocat întrucât a fost ales viceprimar, funcție publică care îl împiedică să exercite și calitatea de avocat. Pentru o scurtă perioadă, până în iunie, Bădulescu a fost și unul din avocații lui Pitcovici, calitate la care a renunțat cel mai probabil din cauza unui conflict de interese între clientul său, Dan Chioru și ofițerul DGA. 

Scurgeri de informații de la Antidrog

Procurorii DIICOT au suspectat încă de la început că scurgerile de informații care i-au permis lui Dan Chioru să afle unde are tehnică instalată provin din rândul ofițerilor de la Serviciul Antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliției. Din acest motiv o parte din actele de cercetare au fost delegate de procurori către Serviciul Grupuri Infracționale Violente din cadrul Poliției Capitalei. 

Surpriza celor de la DIICOT a fost când au descoperit că polițistul Petru Pitcovici a luat legătura, pentru a afla informații despre dosarul în care la început erau vizați locotenenții lui Dan Chioru chiar cu Jan Cucu, unul dintre șefii de la Combaterea Crimei Organizate din IGP. Cel de-al personaj căutat și cu care a vorbit Pitcovici este Vasile Costea, șeful Serviciului Antidrog din Direcția de Combatere a Crimei Organizate. Costea și Cucu au fost audiați ca martori de către procurorii DIICOT confirmând că au fost căutați de Pitcovici.

Pe 8 august, înainte de emiterea rechizitoriului în dosarul Dan Chioru, printr-o ordonanță, procurorii antimafia au dispus disjungerea materialului și formarea unui alt dosar pentru a se continua cercetările pentru fapte de favorizarea făptuitorilor, compromiterea intereselor justiției, vizate fiind persoane aparent neidentificate și care i-au divulgat lui Petru Pitcovici informații referitoare la dosarul lui Dan Chioru. MAI MULTE PUTEȚI CITI PE ERANEWS.