Evenimentul Zilei > Justitie > Dan Andronic, verdict în privința prezenței Laurei Kovesi în fața Parlamentului. Ce crede jurnalistul despre presupusele legături dintre Iohannis și Eduard Kovesi

Dan Andronic, verdict în privința prezenței Laurei Kovesi în fața Parlamentului. Ce crede jurnalistul despre presupusele legături dintre Iohannis și Eduard Kovesi

Laura Codruța Kovesi, șefa DNA și cel mai controversat om din peisajul Justiției, continuă să fie în centrul celor mai arzătoare subiecte.

În timp ce șefa DNA continuă războiul de la distanță cu parlamentarii care formează comisia de anchetă a prezidențialelor din 2009, Kovesi refuzînd de trei ori să vină la audieri și să răspundă la întrebările legate de prezența ei în casa lui Gabriel Oprea, Eduard Kovesi este acuzat de o legătură apropiată, prin interpuși, cu Klaus Iohannis.

Prezența lui Kovesi în fața comisie de anchetă este o utopie, crede Dan Andronic. “E greu să îi înțeleg atitudinea, e doar o aroganță prost direcționată. Laura Codruța Kovesi a fost acolo (n.red. în casa lui Gabriel Oprea) în seara alegerilor. Deja întrebarea aceasta a devenit una retorică. Diferența între o anchetă a Parlamentului și una a Parchetului este fundamentală. Rolul Parlamentului este important, dar audierea nu este foarte simplă. Trebuie să spui niște lucruri sub jurămînt. Mă îndoiesc că voința Parlamentului va fi satisfăcută în privința lui Kovesi”, a spus jurnalistul.

Dan Andronic, jurnalistul EVZ care a devoalat legăturile statului paralel cu oamenii din clasa politică și rolul capital jucat de Laura Codruța Kovesi în acest sistem, nu crede că președintele României, Klaus Iohannis, este implicat în afacerile fostului soț al Laurei Codruța Kovesi. “Eu nu aș merge pe o apropiere între Eduard Kovesi și Klaus Iohannis, ci pe o rețea de conexiuni locală. Eduard Kovesi a devenit un pion important al italienilor care se ocupau de această construcție. Numele Kovesi reprezintă foarte mult. Dacă esti asociat cu Kovesi, se presupune că ai o anumită imunitate”, a spus Dan Andronic la România TV.