Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloş îi asigură pe români că cele mai importante proiecte de infrastructură vor fi gata cât mai curând: „În maxim un an o să fie şi pe Lugoj – Deva, Orăştie, Autostrada Transilvania, centură Bucureşti”
Dacian Cioloş îi asigură pe români că cele mai importante proiecte de infrastructură vor fi gata cât mai curând: „În maxim un an o să fie şi pe Lugoj – Deva, Orăştie, Autostrada Transilvania, centură Bucureşti”

Dacian Cioloş îi asigură pe români că cele mai importante proiecte de infrastructură vor fi gata cât mai curând: „În maxim un an o să fie şi pe Lugoj – Deva, Orăştie, Autostrada Transilvania, centură Bucureşti”

Invitat în platoul televiziunii naţionale, premierul Dacian Cioloş a discutat cu Gabriel Gherghescu şi Claudiu Lucaci, moderatorii emisiunii despre investiţiile publice, dar şi despre lipsa autostrăzilor în ţară.

Dacian Cioloş a menţionat că toată această situaţie se datorează unei probleme de viziune, şi de capacitate de implementare.

Când am preluat guvernarea, am găsit majoritatea proiectelor de infrastructură rutieră blocate din diferite motive: autorizaţii de mediu, exproprieri, lucrări nerecepţionate. Toate aceste lucruri au trebuit deblocate. Vrem să facem din CNADNR o structura funcţională, fără că prin acest lucru să blocăm proiecte în derulare.

În maxim un an o să fie şi pe Lugoj – Deva, Orăştie, Autostrada Transilvania, centură Bucureşti. Ne-am focalizat pe Sibiu Piteşti, cu obiectiv finalizare studii de fezabilitate, făcute bine, cu obiectivul de finalizare pe capete la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor, şi ne-am propus să deblocăm şi să continuăm lucrările pe toate tronsoanele care erau blocate.

Pe Sibiu Piteşti a fost solicitare şi din partea unor companii, căutăm soluţii de finanţare şi pe legătură dintre Transilvania şi Moldova, se lucrează pe mai multe planuri. Principalul obiectiv e să dăm claritate proiectului Sibiu – Piteşti şi să devină ireversibil.

Pentru investitorii străini, dincolo de problema de infrastructură, aşteaptă un alt semnal, calitatea forţei de muncă. Oamenii se plâng din ce în ce mai mult că nu îi interesează doar mâna de lucru ieftină, ci şi calificată.