În discusul său, Florin Cîțu i-a atacat dur pe inițiatorii moțiunii de cenzură, strigându-le de la pupitrul Parlamentului: ”Cât de ticăloși să fiți?  Voi sunteți niște țepari, i-ați pus pe oameni să facă credite și acum le plătim noi.

Este de-a dreptul mizerabil ce-au scris semnatarii moțiunii. Guvernul PNL guvernează foarte bine și semnatarii încearcă sa ne oprească. Semnatarii acestei moțiuni sunt cei care în 10 august au gazat și bătut români nevinovați. Semnatarii acestei moțiuni sunt criminali în opinia mea, acești criminali au jucat poker cu sănătatea românilor, au încercat să-l șantajeze chiar și pe președintele României cu aprobarea stării de urgență în Parlament.

Au modificat în Parlament într-un mod criminal și populist legi, dacă ar fi fost acceptate ar fi aruncat România în haos economic. Cel mai josnic este că au folosit acest virus nenorocit pentru a-și promova agenda. Cereți-vă scuze familiilor indoliate. Ar trebui să răspundeti penal toți, ați subminat ce face Guvernul prin acțiunile din Parlament. V-a căzut greu la stomac ce v-a spus președintele Klaus Iohannis, dar nu v-ați oprit din atacarea Statului Român”,  și-a început Cîțu discursul.

Social democrații îi reproșează lui Cîțu „lipsa unor măsuri de sprijin, eficiente pentru economie”. În moţiunea intitulată „Virusul Cîţu a infectat economia naţională”, PSD îl acuză pe ministrul finanțelor că „este mai nociv decât pandemia”.

„Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, «Virusul Cîţu» a distrus aproape complet economia naţională! După aproape două luni de stare de urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie”, se arată în textul moţiunii depuse de PSD.

„Sondajele de opinie arată că 70% din populaţie consideră că România ar fi putut evita efectele negative din economie, produse de pandemia de coronavirus, dacă Ministerul Finanţelor ar fi luat din timp măsuri eficiente pentru sprijinirea agenţilor economici. Mai simplu spus, 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie! Ce blestem pe această ţară ca, în cele mai grele momente, economia ei să fie condusă de cel mai dezastruos ministru al Finanţelor din istoria României”, mai scriu social-democraţii în moţiunea simplă în care se propune demiterea ministrului Finanţelor.