Cutremurul din Japonia a lăsat în urmă peste 100 de victime

Cutremurul din Japonia a lăsat în urmă peste 100 de victime Cutremur în Japonia. Sursa Foto- Dreamstime

Cutremur puternic în Japonia: 110 morți și 510 răniți. Salvatorii caută printre dărâmături și evacuează 30.000 de oameni.

Salvatorii caută supraviețuitori printre ruine.

Cutremur devastator în Japonia, în prima zi a anului 2024

Un cutremur puternic a lovit Japonia în prima zi a anului, provocând moartea a peste 100 de oameni și rănirea a peste 500.

Alte 200 de persoane sunt dispărute, iar șansele de a le găsi în viață sunt mici. Cutremurul a avut magnitudinea de 7,5 și a afectat peninsula Noto, o zonă îngustă de coastă din centrul țării.

Ne puteți urmări și pe Google News

A fost urmat de un tsunami care a distrus case, drumuri și bărci. Cutremurul s-a simțit până la Tokyo, la 300 de kilometri distanță.

Salvatorii caută neîntrerupt

Salvatorii au lucrat neîntrerupt pentru a căuta printre dărâmături, folosind câini și echipamente speciale.

Unii dintre ei au găsit cadavre sau persoane rănite. Operațiunile au fost îngreunate de vremea rece, cu ploi și ninsori.

este 30.000 de oameni au fost evacuați în centre de adăpost, unde au primit ajutoare. Mulți dintre ei au rămas fără curent electric și apă. Autoritățile au cerut celor care nu sunt afectați de cutremur să nu vină în zonă, pentru a nu împiedica salvarea și distribuția de alimente. De asemenea, au spus că nu au nevoie de voluntari în acest moment.

Cutremur în Japonia. Sursa Foto- Dreamstime

Cutremurul din 2024, cel mai grav dezastru natural din epoca Reiwa

Cutremurul a fost numit de premierul Fumio Kishida „cel mai grav dezastru” din epoca Reiwa, care a început în 2019 cu încoronarea împăratului Naruhito.

Mai multe țări, inclusiv SUA, Franța, China și Coreea de Nord, au oferit sprijin și condoleanțe Japoniei. Japonia este o țară predispusă la cutremure, fiind situată pe Cercul de Foc al Pacificului. Chiar și Kim Jong Un şi-a exprimat „profunda compasiune" într-un mesaj adresat lui Kishida, potrivit agenţiei KCNA.

Cel mai mare cutremur din istoria sa a avut loc în 2011, când un seism de 9 grade a generat un tsunami care a ucis peste 18.000 de oameni. Acesta a dus la unul dintre cele mai grave accidente nucleare de la Cernobîl încoace, potrivit Știrile PRO TV.