Cutremur din Chile, a avut loc la apoximativ 72 de kilometri Vest de orașul Coquimbo, anunță Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). Seismul nu a fost unul neobișnuit căci s-a produs într-o zonă activă, în care mișcările tectonice sunt la ordinea zilei. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 82 de kilometri în largul coastelor statului american.

Acesta a fost urmat de alte seisme de intensitate mai mică, magnitudinea acestora fiind de 4.4, 4.5 și 4.8. 

Cutremurul produs ieri în Chile s-a resimțit și în statul vecin, Argentina. Autoritățile au transmis un comunicat de presă la scurt timp după zgâlțâirea pământului în care se spune că există șanse mici de producere de tsunami, una dintre preocupările cetățenilor după ce astfel de seisme se produc în zona coastelor statului latinoamerican.

 

Coasta statului Chile este delimitarea de est a Cercului de foc al Pacificului. Cercul de foc este cea mai întinsă zonă ca activitate vulcanică și seismică. În Oceanul Pacficic se concentrează peste 60% din totalitatea vulcanilor activi de pe planetă. Două treimi din acest inel de foc se află în arcurile insulare din Pacificul de Vest, iar restul pe țărmurile pacifice ale Americilor (de la nord până la sud), scrie fanatik.ro.

Te-ar putea interesa și: