Un cutremur cu magnitudinea 3,4 grade a avut loc în această dimineață. Seismul s-a produs în județul Buzău, la ora 5:47. Conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), mișcarea a fost înregistrată la adâncimea de 105,9 kilometri.
Încă un cutremur a avut loc în România
Seismul a avut loc la 52 km nord-vest de Buzău, 61 km est de Braşov și 62 km sud-est de Sfântu-Gheorghe. Potrivit INFP, acest cutremur s-a resimțit la 63 km nord-est de Ploieşti și la 69 km vest de Focşani.
În ultimele săptămâni, în România au fost înregistrate 37 de cutremure. Magnitudinile acestor seisme au fost cuprinse între 2,1 şi 4,1 de grade pe scara Richter.
Val de seisme în luna mai
În urmă cu patru zile, un cutremur de 3,5 grade s-a produs în zona seismică Vrancea. În acest caz, mișcarea tectonică a avut loc la o adâncime de 140.1 km.
Conform INFP, aceasta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 51 km V de Focșani, 61 km NV de Buzău, 62 km E de Sfântu-Gheorghe, 71 km E de Brașov, 88 km NE de Ploiești.
Cutremur puternic în România
Cea mai puternică mișcare tectonică din ultimii ani a avut loc anul trecut. Seismul s-a produs în Gorj și a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost înregistrat în data de 14 februarie și a provocat o serie de pagube în zonă.
Cu o zi înainte, o mișcare tectonică de 5,2 grade a avut loc în aceeași zonă. Totodată, aceasta a fost urmată de alte două replici de 3,4 și 3,5 grade pe Richter.
Mai multe imobile din regiunea respectivă au fost afectate de seism. Printre acestea s-a numărat și clădirea în case funcționează Primăria Târgu Jiu. Câteva coșuri de fum s-au prăbușit peste autoturismele parcate în curțile oamenilor.
„Sunt două cutremure neașteptate pentru această zonă și sunt cele mai mari înregistrate aici”, a precizat ulterior seismologul Mircea Radulian de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.