Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în România. Alertă la INFP. Ce au înregistrat aparatele
Cutremur în România. Alertă la INFP. Ce au înregistrat aparatele

Cutremur în România. Alertă la INFP. Ce au înregistrat aparatele

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că un cutremur de slabă intensitate s-a produs în zona seismică Vrancea.

În ziua de 29 Septembrie 2020, la ora 07:35:11 (ora locală a României), s-a produs în zona seismica Vrancea, Buzău un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 129 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 57 km SE de Brașov, 58 km N de Ploiești, 113 km N de București, 129km NE de Pitești, 134 km S de Bacău, 134 km V de Brăila, 138 km V de Galați, 171 km E de Sibiu, 177 km N de Ruse, 217 km SV de Iași.

Val de cutremure în Vrancea

Pe data de 11 septembrie, România s-a confruntat cu o situație atipică, seismografele Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului înregistrând nu mai puțin de 4 cutremure în mai puțin de două ore.

Patru cutremure, cu magnitudini de 2,0 și 2,3 grade pe scara Richter, s-au produs în județul Vrancea.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, un seism s-a produs la ora 10.53, la o adâncime de 18 de kilometri și a avut o magnitudine de 2,3 grade. Al doilea cutremur a fost înregistrat două minute mai târziu, la ora 10.55. Acesta a avut 2,1 grade pe scara Richter și a avut loc la 24 de kilometri adâncime.

Cel de-al treilea cutremur s-a produs la 11.13. A avut 2 grade pe scara Richter și a avut loc la 20 de kilometri adâncime. Cel mai recent cutremur a fost înregistrat la 12.19, având o magnitudine de 2 grade pe Richter. De această dată, mișcarea telurică s-a produs la o adâncime de 21 de kilometri.

Până în prezent, la nivelul lui 2020, cel mai puternic cutremur s-a înregistrat în dimineața zilei de 31 ianuarie, cu o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter, în zona Vrancea și județul Vrancea, la adâncimea de 120 km. Mișcarea telurică s-a simțit și la București.

Specialiștii consideră că zona Vrancea este un stadiu final al unei foste zone de subducție. Toate seisme din această zonă au același tip de plan de falie, orientat NE-SV

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: